perjantai 17. kesäkuuta 2011

Se viallinen uusi variaattorin hihna

Tilasin silloin jokin aika sitten kaksi uutta variaattorin hihnaa scooterbelt.comista. Toinen niistä oli hetken kiinni ja tuntui luistavan jatkuvasti. Otin irti ja mittasin niin se oli 15mm pidempi kuin toinen uusi hihna ja vanha hihna.

Olen käynyt tästä nyt rallienglannilla sähköpostikeskustelua myyjäliikkeen kanssa. Lopputulos on sellainen että lähetän hihnan heille takaisin jenkkilään halvimmalla mahdollisella postituksella. Ja heiltä joskus sitten tulee uusi hihna tilalle.

Epäilempä vahvasti ettn saa koskaan uutta tilalle. Mutta koska en tee tuolla hihnalla mitään, niin ajattelin kokeilla mielenkiinnosta miten käy. Ei kait se kirjeen postittaminen halvimmalla mahdollisella tavalla kovin kallista liene? No tänään se nähdään.

On todella pitkä prosessi saada hoidettua minkään sortin takuuasioita ulkomailta ostettujen tuotteiden kanssa. Etenkin ebaysta ostettujen pikkutarvikkeiden, jotka usein ovat täyttä kuraa kun saapuvat kotiin. Yleensä tulee halvemmaksi niellä tappio ja tilata uusi, kuin että postittaa rikkinäisen takaisin ja saa uuden. Monasti itse koitan selvittää sähköpostitse että suomesta rikkinäisen tuotteen postittaminen takaisin myyjälle maksaa enemmän kuin se että tilaisin uuden. Tällöin joskus ovat lähettäneet uuden ilmaiseksi tai laittaneet rahat takaisin paypal-tilille. Usein auttaa myös kun hienovaraisesti vihjailee että aikoo antaa ebayssa negatiivista palautetta, mikäli asiaa ei saada järkevästi ratkaistua :)
Nimittäin ne 5 tähteä positiivista palautetta on näille ebay myyjille kultaakin arvokkaampi. Se että myyjällä on satoja tai tuhansia kauppoja takana ja positiivisia palautteita 99,5% kaikesta, on melkoinen luottamuslause. Häneltä uskaltaa ostaa.


Ai niin. Asentelin nyt sen toisen uuden hihnan vielä kertaalleen paikalleen. Annoin kunnon hionnan teräsharjamaisella poranterällä kytkinkellolle ja samalla hieraisin hiekkapaperilla (karkeus 100) lasittuneet pinnat kytkinpaloista pois. Ei ainakaan heti luistanut uudelleen. Taisin aluksi syyttä suotta syyttää hihnaa. Kytkinpaloista se luistaminen johtui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti