sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Vinkkejä

Skootterien muoviosat hajoilevat tosi herkästi. Ja etenkin sellaiset kohdat joihin ruuvataan ruuveja. Ruuvaat pikkuisenkin liian kireälle ruuvia, niin kuuluu KRITS! ja muovista on osa halki. Ja sitten kun irtoaa pala, niin siinäpä ei ruuvi enää pysy.

Etupäätä purettaessa ensikertaa, löysin pari tällaista haljennutta kohtaa. Liekö haljennut edellisellä omistajalla vai jo tehtaalla? Sain idean miten haljenneet ruuvinkohdat saa pysymään kuosissaan ilman että se pala irtoaa. Liimat sun muut saa unohtaa samantien. Taikasana: Nippuside :) Nippuside kireälle sen muoviosan ympärille ja se pitää sen kasassa vaikka ruuvi kiertyykin sinne sisälle. Nippuside joustaakin sopivasti ruuvin levittäessä muovia.


Mikäli kyse taas on reijästä jossain katteessa ja se on kunnolla jo haljennut, niin aina voi koittaa ruuvata siihen tilalle mollyankkurin. Eli tuollaisen ruuvin kannan, joka leviää sinne muovin taakse ja pysyy paikallaan. Toimii ruuvin vastakappaleena.Toinen idea. Tuulilasi, vai miksi sitä kutsutaan, näissä maxiskoottereissa pitää usein pientä kitinää. Olet risteyksessä valoissa tai ajelet töyssyistä tietä tai mukulakivikatua. Niti-nati-niti-nati... korvia raastavaa.

Simppeli korjaus on ostaa kumista mattoa. Löytyy esim ihan biltemasta. Leikkaa siitä sopivat palat ja laittaa tuulilasin ja muovin jota vasten tuulilasi nojaa, väliin. Reikä ruuville ja kumi pysyy ajossakin paikallaan. Loppuu nitinät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti