keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Ballastien virrankulutus

Kiitos palautteen antajalle nimimerkillä Bobi.
En tajunnut että ballastit kuluttavat sähköä. Siksi tämä jäi laskelmista pois. En vieläkään tarkalleen tiedä että jos myydään xenon setti jossa lukee 35W, että onko se 35W se polttimon viemä virrankulutus vai polttimo + ballasti.
Bobi sanoi että ballastit vievät myös virtaa ihan kivasti. Ja voin hyvin uskoa tämän. Sillä alkuperäiset ajovalot olivat 25+25W= 50W. Ja xenonit 35+35W = 70W. Eli 20W ero joka varmasti olisi kompensoitunut takavalojen, mittarivalojen ja ihan kaikkien muiden valojen muuttamisella ledeiksi. Vaan eipä tuntunut riittävän.

Eli helposti ballastit voivat viedä 10-20W lisää per ballasti. Mikä tekeekin sitten ihan mukavan lisäkulutuksen, jolla selittää tuon ettei latausvirtaa riittänyt tarpeeksi. vaihto xenoneihin toikin helposti siis 60W lisäkuorman.
(xenonit (35W+20W)+(35W+20W) - alkuperäiset 25W+25W) = +60W

7 kommenttia:

 1. Xenonkauppa.fi sivustolta löysin sellaisen tiedon että ballastit vievät 3,2 amp. per kappale.

  terkkuja

  Bobi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tosiaan näin että ballastin pelkästään "hukkaama" virta on näin paljon ?
   Päälle siis vielä polttimon kuluttama 35W ?
   Ymmärsinkö oikein

   Poista
 2. No niin ja 1 amp = 12W
  Eli 2 ballastia = 6.4 amp = 76.8W

  Aika kovan lisäkuorman ballastit tuovat. Turha siis yrittää cfmoto laitteeseen liittää kahta xenonia ellet hanki kunnon regulaattoria, joka maksaa noin 100e. Onko se sen väärtti... saa jokainen itse päättää.

  VastaaPoista
 3. Öö.. Mikä on ballasti?

  VastaaPoista
 4. Xenon polttimot vaativat syttyäkseen jonkun 21 000 volttia. Ballasti on mukana tullut mötikkä joka hoitaa muuntamisen 12v -> 21 000v. Vai oliko se peräti 31 000v. Jokainen xenon-polttimo vaatii oman ballastin. Sen kummemmin en osaa ballasteita kertoa.

  VastaaPoista
 5. Ballastin suomenkielinen nimi on kuristin. Kaasupurkauslamppu tarvitsee toimiakseen virtaa rajoittavan välineen. Muuten virta karkaa äärettömäksi ja luonnollisesti sitä ennen lamppu tuhoutuu. Sytytin on yksi osa pakettia, se voi olla erillinen tai rakennettu kuristimen yhteyteen. Sytyttimen tehtävänä on nostaa jännite sellaiselle tasolle, että lamppu saadaan syttymään.

  VastaaPoista