perjantai 10. kesäkuuta 2011

No voi perhana. Vääränmittainen hihna

Tilasin Scooterbeltistä ne kaksi hihnaa. Samoilla mitoilla mitä skootterin mukana tulleessa oikean mittaisessa Gates Powerlink hihnassa. 918 - 22,5 - 30

Merkiltään ne oli Qinjiang. Mitälie halpaa kiinan hihnaa.

No heitin toisen paikalleen ja ajelin pari päivää. Ihmettelin että miksi se tuntuu jotenkin luistavan kiihdytyksessä. Hihna irti ja mitta käteen. Eikös se ollut noin 1,5 cm ympärysmitaltaan liian pitkä. Vaikka lukemat oli samat. Toinen uusi hihna oli gatesin kanssa saman mittainen.

Asensin toisen uuden hihnan paikalleen. No eikö sekin luistanut. Taitaa nämä +30'C helteet tehdä tehtävänsä hihnoille. Huono jäähdytyshän kuluttaa ja venyttää hihnoja. Toinen uusi hihna ei venynyt vielä yhtään, kun heitin gatesin takaisin koneeseen. No pienen lenkin jälkeen se gateskin tuntui luistavan hieman. Ei niin paljon, mutta hieman.

Gates Powerlink taitaa olla paras hihna mitä skoottereihin valmistetaan. Kunnon laatuhihna. Ja sen kyllä huomasi kun piteli powerlinkkiä ja sitä halpahihnaa käsissä. Gates on kunnon kumia reunoistakin, ettei luistaisi niin paljon. Kun taas halpahihnat tuntui joltain ihme kuituseokselta ja paljon liukkaammalta.

Täytynee parantaa vähän varin viilennystä. Katselin että varikopassa oleva vaahtomuovisuodatin oli ihan pölyinen ja likainen. Voisi ottaa helteille pois koko suodattimen, niin ilma vaihtuisi paremmin.

En nyt sitten tidä että venyikö muka toinen uusi hihna kahdessa päivässä (+30'C) ja noin 50km ajossa 1,5cm. Tuntuu jotenkin uskomattomalta. Vai oliko se oikeasti vääränlainen hihna ja väärillä painatuksilla? Olisi pitänyt heti alkuun silloin mitata ne molemmat uudet. Mutta eipä tullut mieleenikään että ne voisi olla erilaiset.

Jatkossa paree tilailla vaan kunnon laatuhihnoja. Gates Powerlink, Mitsuboshi tai Bando.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti