maanantai 21. marraskuuta 2011

Sarvilukon vaihtaminen

Alkuperäiseen sarvilukkoon ei ollut avaimia, joten tilasin muiden osien mukana David Silver Sparesista uuden sarvilukon. Asennus on helppoa ja aikaa menee pari minuuttia.

Tarvitset vain porakoneen + 8mm terän joka pureutuu metalliin.

Ensin nyppäät lukon yläpuolelta sen metalliosan pois lukkopihdeillä. Lähtee kun kunnolla nyppäsee.

Sitten vaan poraat noin pari senttiä keskeltä vanhaa lukkoa sisään. Revit sisuskalun ulos jollain sopivalla työkalulla kuten ruuvimeisselillä kangottamalla. Nyppäät vielä pyörään jääneen lukon ulomman "kuoren" pois ja asennat uuden paikalleen ja lyöt vasaralla sen metalliosan takaisin paikalleen. Valmis.

Alkuperäinen lukko ja sen yläpuolinen metalliosa joka nypätään ensin pois.

Itse annoin kylmästi 8mm poranterää lukolle, jonka jälkeen osat lähti irti.

Uusi lukko paikalleen.

Sinne pujahti

Ja lopuksi vasaralla paukautetaan se lukituspala vielä paikalleen.


Jos joku haluaa pyörän varastaa, niin eihän sarvilukolla oikeasti mitään tee. Mutta jos se nyt kuitenkin hieman hankaloittaisi tuota ettei jotkut innokkaat teinit tai muut lähde lykkäämään pyörää huvikseen jonnekin piiloon.
Hintaa tuolla taisi olla noin 20e ja on ihan originaali Honda tuote.

2 kommenttia:

  1. Virtalukon asennus Yamahaa ei ole ihan noin helppo,kun meinasin,et olis kiva sentää virta-avaimel olla jotai käyttöö, ni aloinpa purkaan vanhaa lukkoo. No yllätys oli suuri ,kun keskiös ei ollukkaa haittalevyi yhtää, 10 niitä varmaa kuuluis olla. No siitä tutkimaa netistä ja laitin taskuu sen osan, et menen lukkosepälle! Eipä mitä, kun piti ottaa se taskusta,oliki hävinny ?? Hermo meinas mennä,sesonki alussa heti tämmöne ,aloin tilaamaa uutta tai käytettyy Ebay nettikaupast,sieltä löyty käytetty halvalla 140 € ,meinaa uus olis maksanu 540 € !!! No tilaamine onnistu mut ei maksamine visal, koulutukse jälest onnistuin PayPal tilin tekemää ja maksu onnistu, ja vehe lähetetty Sloveniasta.Tässä juuri tänään kahvilas emäntä näytti,että katos mikä hänel löytys ,se mun "lukkohylsy" mihi haittalevyt tulee!! Oli maaha tippunu kun autolle menin ja avaimii otin taskusta!!! Eli nyt sepälle kyseleen saako uudet haittalevyt ,meinaan säästyy pirusti vaivaa kunnei tarvii kaivaa sitä virtalukon pohjaa irti !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jopas oli tarina. Aika arvokkaita virtalukot verrattuna sarvilukkoihin. Toivottavasti tulee kuntoon.

      Poista