maanantai 7. marraskuuta 2011

Ignitech cdi-boksi vaatii resistorin tulpanhattuihin tai tulppiin.

Ignitechin cdi-boksin asennettuani mittasin myös sytytyspuolien vastuksen yleismittarilla. Mittarin toinen piikki sytytyspuolan ohueeseen johtoon ja toinen piikki paksuun johtoon, joka on tulpanhatussa kiinni. Ruuvaa ensin tulpanhattu pois.

Puolan vastus pitäisi olla noin 7000 ohmin tienoilla että se on ok.
Itselläni vasen puola näytti 7160 ohm ja oikea 7580 ohm. Eli hyvät ovat vielä.

Samoin tulpanhatuissa on resistorit, eli häiriönpoistajat. Ignitech suosittelee että mikäli käyttää ignitechin cdi-boksia, niin käytä tulpanhattua jossa on resistori tai boksi saattaa kärvähtää. Originaaleissa on sisäänrakennettu resistorit joiden vastus pitäisi olla 5000 ohmin tienoilla.
Itselläni vasen hattu näytti 5630 ohm ja oikea 4920 ohm.

Mikäli käytät jotain muuta tulpanhattua jossa ei ole resistoria, niin suosittelen ostamaan sytytystulpat joissa on R-kirjain mallimerkinnässä. Se tarkoittaa että itse tulpassa on resistori ja se käy ignitechillekin. Esimerkiksi lähes ellei jopa kaikissa iridium-tulpissa on sisäänrakennettu resistori. Esim NGK DR8EIX

Myöskään haittaa ei ole vaikka tulpassa on resistori ja käytäisi sitä alkuperäisen tulpanhatun kanssa jossa on myös resistori. Joku oli tämän testannut ignitech boksilla eikä mitään haittaa.

Itselleni tilasin NKG DR8EIX iridium-tulpat, jotka pitäisi olla oikeat Honda CX500:lle. Joskos palaminen olisi vähän optimaalisempaa. Ja tuskin starttaukseen kylmälläkään haitaksi on. Englannin ebaysta 2kpl kotiin kannettuna halvemmalla mitä Suomesta 1kpl noudettuna.

Myös vara sytytyspuolat tulivat itselleni. Ameriikassa olivat ihan pitkällä ajollakin CD:ssä hyväksi havainneet seuraavat puolat.Tecoparts niminen kaveri myy ebayssa näitä.
Hinta ei päätä huimaa. Noin 11e kotiin kannettuna 2kpl. Näissä muuten resistanssi oli mitattuna 5000 ohm. Luotan siihen että ovat ihan hyviä, jos ovat näitä jenkkilässä paljon käyttäneet. Käytetystä alkuperäis sytytyspuolasta repivät riistohintaa. Noin 25-30e kappaleelta. Käytetystä. Huh...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti