keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Mobil Delvac

Mobil Delvac herättää tosiaan melkoisia keskusteluja netissä moottoripyöräilijöiden keskuudessa. Itselläni se on toiminut todella hienosti kaikissa vanhoissa pyörissä, joissa ei vaadita mitään hifi-öljyä. Delvac on vieläpä pesevä öljy, jolloin se poistaa vanhoja pinttynteitä mössöjä pois kymmeniä vuosia vanhoista moottoreista.

Hieno oli huomata miten Wingissäkin alkoi 20km ajon aikana vaihteet vaihtumaan huomattavasti nätimmin. Vaihteet loksahtaa paremmin, kuin ennen ne toisinaan rusahti paikalleen. Ehkä ne vielä paranevat tuosta entisestään kun ajaa sellaiset tuhat kilometriä. Täytyy harkita jos sitten vaihtaisi uudestaan öljyt, niin saa ne pinttyneet vanhat moskat sieltä kokonaan pois ja sitten puhdasta öljyä.

Samoin kardaanin öljyt tuli vaihdettua ja en tiedä johtuuko niistä vai moottoriöljyistä, että se kuuluisa Honda-clunk ääni kardaanivetoisissa vaimeni. Se mikä kuuluu ja tuntuu kun lähtee paikaltaan ykkösellä liikkeelle. Toisinaan sellainen CLUNK ääni/tunne. Samaa oli itsellä cx:ssä ja nyt wingissä. Ja netti on pullollaan keskustelua tästä. Ei mitään vakavaa. Toisilla vaimenee öljyjen vaihdolla. Toisilla molybdeenirasvoilla spooreissa. Toisilla uusien kytkinpakan jousien vaihdolla. Lienee monen kokonaisuuden summa. Itsellä varmaan vaikutti joko tuo delvac, joka luultavasti kytkimen kanssa toimii sitten paremmin. Tai sitten kardaaniöljy oli paksumpaa kuin aikaisempi. Tai sitten perässä oli liian vähän sitä aikaisemmin.

Mutta selkeästi parempaan suuntaan meni wingi :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti