tiistai 8. huhtikuuta 2014

Wingiin uusi 30 vuotta vanha satula

Oma wingin satula on ihmeellisesti kulahtanut. On kyllä erikoisia housuja edellinen käyttänyt, että se on niin kulahtanut. Tai sitten materiaalivirhe. Mietin jo jos sen päällystäisi verhoomossa, mutta siitä ei ikinä tule yhtä hieno kuin alkuperäinen on. Joten ei päällystystä mielellään. Ja ruskeaan pyörään kuului ruskea satula. Samaa sävyä ei saa mistään verhoomosta varmastikaan.

Sitten vielä se, että tämä 1983 vuosimallin GL1100 wingin satula on hieman erilainen kuin aikaisemmissa vuosimalleissa. Paremmilla materiaaleilla ja miellyttävämmällä tuplakerros pehmikkeellä. Joten toki sellaisen priiman haluaisin.

Aikani kyttäilin satuloita pitkin nettiä. Viikkoja toisin sanoen. Huonokuntoisistakin satuloista pyydetään helposti 70-130 dollaria + postikulut 80 dollaria. Tekee noin 130-160 euroa. Ja nämä saattaa olla tosiaan pikku viilloilla tai muuten kuluneita. Käsittämättömiä hintoja. Ja ongelmallista se että iso tuote, niin sen postitus maksaa paljon.

No lopulta löytyi jenkkilästä tosi mukavalta myyjältä aivan täydellinen satula. Satula jollaista ei vaan oikeasti löydy mistään. Satula on ollut 1983 vuosimallin samanlaisessa wingissä kiinni yhden kesän. Jonka jälkeen se oli korvattu Kings and Queens muhkusatulalla. Ja tämä alkuperäinen oli nostettu lämpimään varastoon jonnekin ylähyllylle. Siellä se oli ollut sitten kolmekymmentä vuotta ja uuden veroisena laitettu myyntiin.

Hinta satulalla oli posteineen suolaisesti yli 300 dollaria. Mutta myyjä oli ystävällinen, ymmärtäväinen ja hyvä juttumies. Lopulta postailtiin niin paljon ja kaikenlaista läppää, että myyjä laski omasta tahdostaan hinnan alle puoleen ja tehtiin kaupat.

Satula tuli eilen ja en ollut uskoa silmiäni. Ihan mielettömän hienossa kunnossa. Ihan piste iin päälle wingiini. Kohta voin sanoa että minulla on suomen hienoin wingi.


Uusi vasemmalla ja vanha oikealla
Uusi alla ja vanha päällä. Uudessa kultauskaan ei ole kulunut yhtään.On kyllä melkoisen tyylikäs satula pyörän päälle laitettuna.

Nyt se on yhtä hieno kuin takaboksin selkänoja, joka on virheetön.

On jopa liian hieno. Raaskiiko tuota käyttääkään. Vai jättääkö vaan koristeeksi ja käyttää vanhaa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti