tiistai 25. maaliskuuta 2014

GL1100 ja 66 000km mittarilukeman todenperäisyys

Pahoittelut kuvien puuttumisesta. Googlen picasa palvelu sekoili ja kadotti suuren osan ruskeaan wingiin liittyvistä kuvista. Joten osa blogiteksteistä on ilman kuvia.


Aina kun ulkomailta tuodaan pyörä, niin sen kilometrien todenperäisyydestä ei voi olla mitään varmuutta. Ei vaikka myyjä kuinka väittäisi. Etenkään jos on liikkeestä ostettu ja aikaisempien omistajien yhteystietoja ei ole saanut mukaan.

Wingissäni onkin mittarissa 66 000 kilometriä ja olen tässä remonttien yhteydessä miettinyt sen todenperäisyyttä. Aika paljon on löytynyt asioita, joiden mukaan mittarilukema pitää luultavasti paikkansa.


  • Katteet ja maalipinnat ovat likimain virheettömät. Aivan tajuttoman hienossa kunnossa.
  • Pyörässä ei ole korroosiota oikeastaan missään. Ei edes minkään ruuvien kannoissa. Yleensä siitä tietääkin onko pyörä seisonut paljon pihalla. Ruuvien kannat ruostuu.

Lisäksi näissä transistorisytytyksen transistoriosilla on tapana ajan kanssa 100-200tkm välillä sulattaa sieltä transistorin takaa sen mustan kumimaisen epoxin ihan valuvaksi tervaksi pitkin runkoa. Tässä ne ovat kuin uudet.
  • Jarrulevyt ovat hyvät. Ei kuluneet urille, mikä tapahtuu paljon ajetuissa väkisinkin.
  • Nopeusmittari on sitä mallia jossa on nopeusmittari jonnekin 220km/h asti. Löytyy muistaakseni vain tästä vuosimallista. Eli ei ole vaihdettu toisesta pyörästä. Tai jos on niin samasta vuosimallista.
  • Kaatumaraudoissa ja muissa ei ole hieraumia kaatumisista. Luulisi että pitkällä iällä joskus olisi johonkin kaaduttu tai hieraistu. Jos ei ole paljon ajettu, niin ei ole välttämättä paljon hieraistu mihinkään.
  • Viimeisimpänä renkaat. Eturengas näyttää olevan 1995 paistovuosileimalla, eli 19 vuotta vanha. Takarengas 2002 paistovuosileimalla. Eli 12 vuotta vanha. Jälleen kerran osoitus että pyörä on luultavasti ollut kuivassa tallissa pääosan ajasta (koska ei ruosteita) ja ajettu vain muutamia reissuja vuosittain. Siitä kilometrit tulleet. Varmahan ei voi olla, mutta näin uskon näillä viitteillä.


Kumeissa oli pintaakin vain 2.6-3.6mm ja ikää 12-19 vuotta, niin on ehkä aika ihan oman turvallisuuden vuoksi vaihtaa renkaat. Samoin venttiilit oli likimain halki kumivarrestaan. Melkein kokonaan halki. Ei uskalla ajaa ennen kuin uudet renkaat on alla. Uudet kumit lähti samantien tilaukseen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti