sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Työkalut ja välineet ajossa mukana

Minkälaista välineistöä ja työkaluja pidätte ajossa mukana? Joskus koittaa se hetki, kun pyörä temppuilee ja jäät tien poskeen *kop kop*. mitä teet silloin? Koitatko itse kartoittaa ongelmaa, vai soitatko suosilla hinaajan.

Ryhdyin kasaamaan ajossa mukana pidettävää minimi välineistöä. Itselläni se koostuu näistä.- Pikkuräikkäväännin jatkovarrella + hylsysarja
- räikällinen ruuvimeisseli vaihtokärjillä
- led taskulamppu - pieni jakoavain
- lenkkiavain 12/10mm
- kuusipkoloavain
- sytytystulpan avain
- kynä
- linkkuveitsi
- yleismittari jolla näkee latauksen ja akun tilan
- vara sytytystulpat 2kpl
- vara sytytyspuola (1 kpl, tuskin kaksi hajoaa samaan aikaan)
- minigrip pussi kännykälle (yhden iphonen kaatosateessa 70km matkalla rikkoneena oppii)
- sekä kuvasta puuttuva pieni motoristin ensiapupakkaus. Sitä ei koskaan tiedä joutuuko käyttämään itseensä tai jonkun toisen hyväksi. Jos minulta kysytään, niin ensiapupakkaus tulisi olla lakisääteisesti jokaisessa ajoneivossa.

Jos sinulle tulee mieleen, mitä muuta kannattaisi settiin laittaa mukaan, niin kirjoitahan se tuohon alle kommentiksi. Kiitos.

Lisäys: Löysin kaapista takaiskarien jäykkyyden säätötyökalun, elikäs hakas avaimen. Laitoin sen sekä 5kpl nippusiteitä mukaan settiin. Nippusiteitä tarvitsee aina.

3 kommenttia:

 1. Mulla on hieman vastaava kattaus. Motonetin perus lenkkisarja, vaihtokärkiruuvari, kärkipihdit, tulpanavain, varatulppa ja rakomitta kulkevat koululaismallin putkipenaalissa takalaukussa. Satulan alla on varasulakkeet, kieppi rautalankaa ja satasen pussi nippusiteitä, samoin metrin verran sähköjohtoa ja rulla sähköteippiä.

  Ensiapupussukka on hyvä idea, täytyy poistaa sellainen tarvikeliikkeestä. Autossa on kaksin kappalein, mutta eivät sovi mopon kyytiin.

  Jotenkin sitä on luottavaisemmin mielin liikkeellä, kun voi edes pikkuvioille tehdä taipaleella jotakin. Kuljetuskapasiteetti vain rajoittaa korjaamokaluston mukana kuskaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko samat kamat kulkevat minunkin kyydissä. Näitten lisäksi löytyy renkaanpaikkaussarja ja muutama vaijeri sekä erillasia nippoja niihin jotta saa katkenneen vaijerin korjattua.

   terkkuja

   Bobi

   Poista
 2. Ennen en pitänyt mukana mitään. Nyt on kokonainen työkalupakki eli taskussa on Leathermanin monitoimityökalu. Ihan turhaa, jos CX simahtaa, niin siihen on sitten pätevä syy...
  Pientä etulaukkua tms. olen miettinyt pientä ea-pakkaustani varten. Sinne mahtuisi se Leathermankin taskusta pullottamasta.

  VastaaPoista