sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Sananen kulutuksesta

Ameriikassa pojjaat sanoo että jos kulutus menee yli 6l/100km, niin silloin on jossain vikaa. Säädöt kaasuttimessa väärin, ilmansuodatin tukossa, heikko kipinä, huonot sytytystulpat tai jotain muuta sopivaa. Kuulemma kunnossa olevaa CX500:sta saa kenkiä ihn reilulla kädellä, että menee yli 6 litran kulutukseen.

Omat kaksi ensimmäistä kulutustani olivat seuraavanlaiset.
- 5,42 l/100km. Kevään ekat ajot ja piti testailla miten cx toimii. Vähän kenkimistäkin reilummin.
- 4.87 l/100km. Toinen tankkaus, jossa jo rauhallisempaa tavallista ajoa.

Kaasuttimiani ei ole vielä synkronoitu, kuin silmämääräisesti itse kaasarin putsauksen yhteydessä. Siitä kirjoittelinkin aikaisemmin. Ihan hienosti tuntuu silti pelaavan. Täytyy katsoa joskos jossain välissä ehtisi synkronoinninkin hoitamaan. Mutta hienosti pelaa nytkin, joten ei huolta, ei kiirettä. Jos oikein kevyellä kaasukädellä heittäisi 100km maaseutulenkin, niin veikkaan että kulutus menisi likemmäs 4 litraa.

Tapasin aikaisemmin Nokian Siuron Koskibaarissa ohimennen erään CX500 kuskin, joka kertoi tankanneensa 200km ajon jälkeen 7,5 litraa tankkiin. Tämä tekee kulutukseksi 3,75 l/100km. Se CX näytti muutenkin olevan tip top kunnossa, niin en toisaalta ihmettele jos säädötkin olis kunnossa. Kuskikin vaikutti rauhalliselta kaverilta, joten hyvällä ajotavalla pääsee säksällä pienelläkin kulutuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti