keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Oikea lämpökahva ei lämpiä. Pro Tip myös jaossa.

Viljakkalan reissulla huomasin, että oikea lämpökahva ei lämpiä ollenkaan. Harmillista. Mutta sikäli helppo lähteä kartoittamaan, kun vasen lämpökahva lämpiää, mutta oikea ei. Eli katkos on jossain oikean kahvaelementin johdoissa.

Ajattelin, että helppo homma. Sieltä on varmaan vain oikean elementin maadoitusjohto irronnut paikaltaan. Vaan maadoitukset menivät nätistit samaan kohtaan niin oikean, kuin vasemman kahvan osalta.
No yllätys yllätys että mahdollisimman vaikeassa paikassa ongelma. Kahvatupin sisällä elementin ja johdon liitoskohdasta johto murtunut poikki.

Uusi elementtisarja olisi maksanut 30 euroa. Ajattelin ensin koittaa korjata sen juottamalla, koska johdot olivat niin nätisti nyt vedettynä. Ja sehän onnistui.

Kuten kuvasta näkee, niin johto on katkennut. Onneksi kahvatupit ovat kumimaiset, niin niitä on helppo rullata hieman auki, ilman että tarvitsee irroittaa tangonpääpeiliä ja koko tuppia.

Kolvi käteen ja kolvaamaan. Ihan hyvä siitä tuli. 

Vahingosta viisastuneena. PRO TIP: Laittakaa kaasukahvan elementin johdon ympärille nippuside tiukkaan. Näin kahvaa väännettäessä johto ei pääse nitkuttamaan tuota liitoskohtaa poikki. Vaan johto elää nippusiteen jälkeen vasta. Joskos tämä kestäisi hieman pidempään.

Lisäksi laitoin vielä muutaman kierroksen itsevulkanoituvaa teippiä tuohon johtojen liitoskohdan tinauksen päälle. Jos sekin vielä vaikka johdotuksia hieman paremmin suojaisi. Lopuksi tuppi rullaten paikalleen ja testilenkki.

Hienosti pelaa taas :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti