maanantai 19. syyskuuta 2011

Digitaalisen volttimittarin asennus

Hep, ostaa päräytin digitaalisen volttimittarin, joka mittaa 4-30V välillä. Asennukseen meni aikaa noin 15min ja työvälineinä tarvittiin:

- terävä puukko
- sopivia apiko liittimiä
- tinaa + kolvi/mini liekitin
- silikonia

Aikaisempaan skootteriini Malaguti Madison S250:seen asentelin vastaavan digivolttimittarin kiinni. Kyseinen volttimittarihan ei siis ole sateen kestäväksi suunniteltu, mutta kun kyselin Malagutin nykyiseltä omistajalta, niin näin 2 vuotta myöhemminkin se toimii kuulemma hyvin. Itselläni skootteri säilyy kotona jatkuvasti katoksessa sateelta suojassa ja työpaikalla parkkihallissa sateelta suojassa. Lisäksi aion vetää reunoille silikonia tiivistykseksi varmuuden vuoksi, kuten tein Malagutissakin.

Ei muutakun tuumasta toimeen.
(Kuvat aukeavat suuremmaksi klikkaamalla)

 
 Tältä voltitmittari näyttää edestä.Vähän ehti tarra kulumaan kun mallailin sitä koloonsa ennen kuin tajusin ottaa kuvan. 
Mutta 4-30V alueelle suunniteltu.Takana on johdotus kiinni liittimellä, joka napsahtaa kahteen pinniin. Johdoille kolvasin jatkoa, koska olivat niin lyhyet. Itse virrat nappasin aikaisemmin asentamani tupakansytytinliitännän perästä, johon tulee virrat releen kautta, kun avaimen kääntää on asentoon.Mittarille piti ideoida sopivaan paikkaan kolo. Kannattaa mennä pyörän päälle istumaan ja ottaa normaali ajoasento. Siinä sitten katsella sellainenpaikka mittarille, joka näkyy kokoajan ilman, että käsi, sarvi tai mikään muu peittää volttimittaria. Sitten vaan mallaa mittaria siihen päälle. Piirtää kynällä tai jollain terävällä viivat muoviin ja puukolla varovasti leikkaa kohdan auki. Kannattaa tehdä varovasti ja hitaasti pikkuhiljaa koloa suurentamalla. Runnomalla saat vaat livautettua puukon vahingossa liian pitkälle ja kohta sinulla on ruma pitkä halkio muovissa, jota kiroat joka ikinen päivä kun istut skootterin päälle.Kun reikä on valmis, ujuta johdot siitä sopivaan paikkaan ja tee kytkennät. Sen jälkeen testaa että volttimittari toimii. Ja jos toimii, niin tiivistesilikonia mittarin kehysreunan alle ja hieman varteenkin. Paina mittari paikalleen. Mittarin kyljissä on levennykset, jotka pitävät mittarin kyllä paikallaan, ilman että mitään liimaa tarvitaan. Tiivistesilikonia on hyvä laittaa, että ei nyt ihan kaikki vesi kuitenkaan menisi vääriin paikkoihin. Tältä se sitten näyttää tyhjäkäynnillä koneen ollessa käynnissä ja yhden xenonin palaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti