keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Volttimittari saapui

Digitaalinen volttimittari saapui postissa. Oi että se on tyylikäs. Pitäisi jaksaa vaan asennella paikalleen. Ainut ongelma, että pihalla pyörii Amerikkaakin riepottaneen hurrikaani Katian jälkirippeet ja sataa ihan reilusti. Luvannut tänään puuskittaista tuultakin jopa 20m/s. Piti tulla oikein autolla töihin.

Myös hieman jäänyt vaivaamaan se 7 johtoinen regulaattori :) Pitäisikö se kuitenkin laittaa tilaukseen. Sen parikymppiä ehkä viitsisi uhrata siihen. Jos siitä ei ole ylimääräistä tehohyötyä, niin aina sen voi jättää vararegulaattoriksi hyllyyn. Kyllä niitäkin paukkuu kuulemma aina silloin tällöin.
Näytti olleen ebayssa sen listaus loppunut. Pitänee laittaa maililla kyselyä joskos sitä kuitenkin vielä löytyisi ja laittaisivat ebayhin myyntiin.

Toisaalta talvi on tulossa.

4 kommenttia:

 1. Minulle on nyt jäänyt hieman hämäräksi mitä hyötyä siitä 7-piuhaisesta regulaattorista olisi. Ei kait laturin antama virtamäärä lisäänny siitä että sen jakaa useamman johdon kautta?

  VastaaPoista
 2. En ole ihan täysin varma itsekään, mutta ainakin tuo 7 johtoinen staattori mahdollistaa jäähdyttimen tuulettimen tai xenon valojen irroittamisen pois akusta ja latausvirtapiiristä. Eli voidaan puskea yhdellä johdolla suoraan virrat vaikka ajovaloille ja loput käyttää ikäänkuin akun kautta virtansa.

  Tosin en tiedä onko tuolla vaikutusta, kun netissä on vähän sekalaista juomakuntaa selittämässä tuota aihetta. Itse ajattelin testata tuota jos halvalla tuon regulaattorin saan. Jääpä vararegulaattoriksi ainakin jos ei muuten hyötyä irtoa. Toki regulaattoreissa on laadullisia eroja latausvirran suhteen. Toiset antaa enemmän ulos kuin toiset. Hyvällä lykyllä tuo antaisi enemmän kuin nykyinen regulaattorini.

  Staattorin kolmivaiheistuskin ja staattorin puolien määräkin liittynee tähän jotenkin, mutta se ei ole itselle ihan auennut täysin.

  Tämä meneekin lähinnä kokeiluluontoisena testinä. Saman rahan voi toki tuhlata pariin kaljatuoppiin aika helposti nykyhinnoilla :)
  Katsotaan nyt saako noita edes enää.

  VastaaPoista
 3. Joo, regulaattoreissa voi olla laatueroja joten voi olla tuon 7-piuhaisen hyötysuhde on parempi. Olet oikeassa siinä että rahat voivat mennä huonompaankin. Allekirjoitus jäi edellisestä pois.

  terveisin Bobi

  VastaaPoista
 4. Pistin tuosta kyselyä jo Scrappydogscootersille ebayn kautta että löytyykö heiltä sitä vielä. Ebayssa myivät sitä halvemmalla ja halvemmilla postikuluilla mitä nettisivuillaan. Vastasivat jo että löytyy. Pistin viestiä takaisin että laittakaa uudelleen ebayhin, niin voisin ostaa yhden. Vielä ei ole tapahtunut mitään, mutta siellä taitaakin olla nyt yö menossa.

  VastaaPoista