keskiviikko 14. elokuuta 2013

CX500 Feenix - Jarrut kunnossa ja kytkinvaijeri uusittu

Sain ostettua jarruihin uudet nipat. Koko on 8mm ja kierrenousu 1.25. Pituus noin 3-3.5cm. Motonetista 1.90e/kpl. Ei paha. Jarrut sain ilmattua nyt ongelmitta. Jätin vielä yön yli jarrukahvan nippusiteellä pohjaan ja nestesäiliön kannen auki. Näin saa jätettyä nesteputken ns. auki koko matkalta säiliöön asti ja yön aikana mikrokuplat vielä yleensä nousevat säiliöön. Aamulla kun koitti jarruja, niin toiminta oli täydellistä :)
Kannatti avata kunnolla jarruosat ja puhdistaa. Olen enemmän kuin tyytyväinen.

Kytkinhän tuossa oli aivan jumissa. Edellinen omistaja kertoi että kytkin taitaa luistaa. No en tiedä luistaako, kun on vaihdepoljin irti ja putkistokin irti ja en pääse nyt kytkintä testaamaan. Mutta kas kummaa hyllystä löytyi uusi kytkinvaijeri ja iskin sen paikalleen kokeilumielessä. Kytkinkahvasta tuli täydellisen kevyt. Eli saattaa se jumi olla vain vanha, taittunut ja hapettunut ylirasvattu kytkinvaijeri. Toivottavasti kytkinkoppaa ei tarvitse lähteä avaamaan.

 

Sitten lähdin vielä innoissani lakkaamaan ostamallani Mastonin kuumakesto spraylakalla sitä moottorin kyljen kromista jäähdytysnesteputkea. Sitä minkä maalasin jo mustaksi. No yksi suihkasu ja lakka helmeili siinä maalin päällä kuin vesi vastavahatun auton katolla. ARGH!

Äkkiä tärpättiä paperiin ja pyyhkimään pois.
Tutkimaan asiaa...
Musta maali jonka ostin oli Motip High Gloss Black akryylimaalia, joka kestää hyvin kulutusta, kolhuja, ei himmene ja kestää uv-säteilyäkin. Samalla mainostettiin että kestää liuottimiakin aika hyvin. No pakko myöntää. Ei mennyt miksikään pinta, kun tärpätillä nopeasti pyyhkäisin pois lakat. Vedin silti varmuuden vuoksi uuden kerroksen mustaa päälle.

Pinta olisi pitänyt ensin hioa varovasti rikki ja sitten vasta lakata. Nyt tuo high gloss akryylimaali on kuin teflonia lakalle. Mutta kun Motipin sivuilla luki että kyseinen maali kestää hyvin kulutusta ja onneksi sen kuumakestokin on +110'C, niin en lähde luultavasti sitä nyt lakkailemaan ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti