lauantai 8. lokakuuta 2011

No nyt naksahti päässä

Ja kuinka paljon Jonway skootteriani olen pitänyt kuin kuukkaa kämmenellä. Pitänyt huolta ja pistänyt siihen kuntoon ettei kenelläkään ole yhtä hyväkuntoista skootteria :) Enkä edes valehtele.

No nyt naksahti. Tuli aivan ohittamaton mahdollisuus ostaa vanha veteraanimoottoripyörä. Olen kauan haaveillut että saisin syntymävuoteni (1979) ikäluokan moottoripyörän. No vuodella heitti. Löytyi ihan läheltä 1980 vuoden Honda CX500. Japanian lahja ihmisille. Poikittainen V2, kardaani ja vaikka mitä. Huh... Ostettavahan se oli parin päivän pureskelun jälkeen. Ja koska suomen vakuutusyhtiöt mahtavasti osaavat pilata kaksipyöräisten harrastamisen, niin montaa pyörää ei ole varaa pitää. Vakuutuksia tulee vaan liikaa maksettavaksi. Joten jonway siis lähti myyntiin. Ilmoitus nettimotossa.

http://www.nettimoto.com/jonway/-/1215605

Ja tällainen tuli tilalle :)   (kuvat isommaksi klikkaamalla)


 Tuuliohjain ja takahäkkyrä lähti samantien pois ja ulkonäkö parani entisestään.


Ja miltä tuollainen CX500 V2 koneella kuulostaa ihan vakiona. No tältä :D

Ja vielä kun ostamani yksilö ei vuoda mistään. Starttaa nätisti ja käy hienosti ja vieläpä yhtään savuttamatta, niin voi sitä riemua :) Siinä on talveksi vähän säädeltävää ja hoidettavaa. Onneksi on talvi aikaa :)

2 kommenttia:

  1. No vitsi, blogi on kyllä ollut mielenkiintoista luettavaa. Melkein toivoisi, mutta ei sentään ennustaisi, että innostus Hondaan hiipuu pian ja sitten saamme taas perehtyä jonkun muun skootterin kunnostukseen. Toisaalta ehkä keksit mielenkiintoista luettavaa myös Hondasta :)

    VastaaPoista
  2. Joko teen kokonaan uuden blogin tai sitten jatkan täällä sen CX:n kanssa. Todennäköisesti kuitenkin uusi kokonaan sille omistettu blogi. Ikäväähän tämä on. Jonway kun on ollut niin järjettömän hyvässä kunnossa ja toiminut kuin ihmisen mieli. Mutta vakuutusyhtiöt osaavat rahastaa niin paljon parista pyörästä, ettei raaski oikeasti pitää montaa. Asia olisi eri jos tämä honda olisi museokilvissä ja vakuutusket joku 30e/v. Mutta se vaatisi uudelleen maalautuksen ja jotakin osien vaihtoja jne.. saattaisi tulla turhan kalliiksi. Ja toisaalta sitten ei saisi tuunatakaan ollenkaan ;)

    VastaaPoista