perjantai 5. elokuuta 2011

Mistä Gates Powerlink 918 - 22.5 - 30 variaattorin hihna?

Tuntuu mahdottomalta löytää Gates Powerlink 918 - 22.5 - 30 variaattorin hihna.
Niitä on olemassa, koska skootterissani on sellainen. Mutta niiden myyjät ovat kiven alla. Laatu hihnan aion ostaa, enkä enää halpaa. Kaikki kyseisen hihnan myyjät mitä olen löytänyt (ehkä max 4-5kpl) eivät toimita Suomeen. Myyvät vain omalla mantereellaan, eli Amerikassa.

Taitaa jäädä vaihtoehdoksi hankkia Gates Powerlink 906 - 22 - 30  (PL30808 koodilla) oleva hihna. Sitä saanee Suomeenkin ja sopii myös tähän skootteriin. Pituudessa eroa on 12mm, joka ei kuulemma tunnu juuri missään. Muutos huippunopeuteen on vauhtia pudottavasti ehkä 1-3km/h. Eli ei käytännössä juuri mitään. Etenkään kun ei tule ajeltua täysillä juuri koskaan. Mutta kiihtyvyys paranee hieman, koska hihna on karvan verran kapeampi.

http://www.partsforscooters.com/106-48_Belt_906-22-5-30
Tuolta saisi kyseisen lyhyemmän hihnan. Hintakin on edullinen. Mutta sepä pistää miettimään, että onko tuo aito Gates Powerlink, vai joku halpa kopio. Niitäkin nimittäin on olemassa. Ja kun ei haluaisi enää yhtään enempää halpahihnoja hyllyyn. Toisaalta kyseinen firma ilmeisesti nauttii hyvää luottamusta myyjänä. No täytyy tutkia ja hutkia. Mikäs kiire tässä on. Jos nykyinen hihna sattuisi katkeamaan, niin onhan noita surkeita hihnoja hätävaraksi. Aina yksi mukana penkin alla ja työkalut jolla saa hihnan vaihdettua alta 5 minuutin vaikka tien poskessa :)

Tässä samalla voinkin suositella tuota työkalua, jonka löysin joskus noin 30e hintaan AD-varaosaliikkeestä. Paras variaattorin avaustyökalu mitä löytyy. Ei tarvi mitään varin lukitsemistyökaluja saati muutakaan. Pelkkä tämä. 

Einhell KSS 12/2
12 voltin järjestelmässä toimiva iskevä mutterinväännin. Ei tällä autonrenkaita välttämättä vaihtele, itse kyllä olen vaihtanut, mutta vari aukeaa muutamalla napautuksella. Ja mikä parasta, mukana tulee liitin, jonka saa mopeasti skootterin akkuun tuosta vaan ja voit tienposkessa avata variaattorin ja vaihtaa hihnan. Ei edes vie paljon tilaa penkin alla.

http://www.atlantis-shop24.de/auto/werkzeuge/schlagschrauber/einhell-kss-12/2-kfz-schlagschrauber-12-v

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti