torstai 4. elokuuta 2011

Kuinka halpa hihna ja kunnon hihna käyttäytyy

No nytpä on testailtu koko päivä varihihnan luistamista. Vaihdoin uuden kytkinpaketin hyllystä paikalleen. Jousi oli selvästi jäykempi, mutta eipä ajaessa vaikuttanut mitenkään positiivisesti luistamismielessä. Samalla tavalla luisti halpahihna kuin ennenkin. Jotenka laitoin takaisin alkuperäisen toimivan kytkimen paikalleen sekä Gates Powerlink hihnan. Tulipahan testattua että uusi kytkin on toimiva. Saa jäädä vielä hyllyyn varaosiksi.

Otimpa samalla mielenkiinnosta videota kuinka tyhjäkäynnillä käyttäytyy eri hihnat.

Tässä näemme tuliterän 50-100km ajetun QINJIANG halpishihnan. Melkoista flatkutusta ja resonointia pitää. Kuten äänestäkin kuulee, niin pitää tasaisin väliajoin tietynlaisen resonanssiäänen ja tärisee sen hetken hieman kovempaa. Ei ihme että luistaa, jos tärisee noinkin paljon jo tyhjäkäynillä. Paljonkohkan tärisee kun on veto päällä. Kuten videosta huomaa, niin ainakin varikoppaan se on ottanut kiinni, kun on peilikirkas kohta varikopassa. Ei kannata huomiota kiinnittää varikopan reunalla näkyvään rasvakerrokseen. Se tuli uudesta kytkinpaketista kun se ampui ulkoreunojaan pitkin varastointirasvat pihalle. Vaikka yritin puhdistaa ne ennen asennusta. Keskipakovoima on ihmeellinen asia.



Ja tässä näemme 8000 km ajetun Gates Powerlink hihnan. Ei juuri turhia resonoi ja värise. Ei sitä resonoivaa ääntä säännöllisin välein. Ei mitään. Käyttäytyy täydellisesti, eikä luista ajossa.




Vieläkö mielesi tekee ostaa halpa variaattorinhihna tai jopa pari kappalta, kun niin hyvään hintaan saa. Niitähän saa 2-4kpl sentään yhden kunnon hihnan hinnalla ;) 

Ai niin meinasi unohtua. Tässä on nyt se sama kolmas hihna samana päivänä uudelleen mitattuna 50km ajon jälkeen. Venyi siinä pätkällä 7-8mm. Uskomatonta sekundaa.



Voi kumpa saisi jostain tähän sopivan uuden Gates Powerlinkin sekä siihen rinnalle Malossin multivarin, joka käy tähän skootteriin. Vaan eipä taida olla malossilla varia tähän moottorityyppiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti