lauantai 28. toukokuuta 2011

Vakuutustarjouksia

Pistin uuteen maxiin vakuutustarjouskyselyä menemään seuraavilla tiedoilla.
Mies: 31 vuotias
Paikkakunta: Tampere
Moottoritilavuus: 244cc
Maxin teho: 10kW
Omapaino: 158kg
Rekisterinumero: <blaa blaa>
Sarjanumero: <blaa blaa>
Liikennevakuutuksen bonukset: 30%
Kaskon bonukset: 70%

Itselläni on kaikki vakuutukset keskitetty tällä hetkellä IF:ssä, koska keskittäminen kannattaa. Kilpailutin pari vuotta sitten kaikki vakuutukset. (asunto, auto, moottoripyörä, sekä itseni ja vaimoni henki- ja tapaturmavakuutukset). Sairaskuluvakuutuksia en kilpailuttanut, koska ehdot ovat muuttuneet huonommiksi ja vanhoilla kannattaa siis mennä.

Lisäksi ifillä sai hyvän alennuksen kun vaimo on S-ryhmällä töissä. Sen avulla saa vielä -25% ylimääräistä osasta vakuutuksia, kaiken muun keskittämisedun lisäksi. Laitoin erikseen IF:istä kaksi riviä. Toisessa tuo minun keskittämällä ja s-ryhmän alennuksella saatu vakuutustarjous ja toinen ilman s-ryhmän etua. En tiedä missä järjestyksessä kaikki eri edut ja bonukset laskevat.

Liikennevakuutuksessa itselläni on 30% bonusalennukset. Sekä kaskossa täydet 70% alennukset. Laitoin nämä myös kyselyyn. Ja uutta pyörää hankkivien kannattaa muistaa pyytää se täyskaskon täydet 70% alennukset heti alussa. Sen saa jos pyytää. Liikennevakuutus lähtee aina 20% bonuksista ja sitä ei voi alussa nostaa ylöspäin.

Tässä vastauksia tarjouksista. Luvut ovat euroa / vuosi.
Joka tapauksessa IF olisi ollut halvin myös ilman s-ryhmän alennuksia.

Vakuutusyhtiö Liikennevak. (30%) +osakasko (70%) +täyskasko (70%)
IF-keskitetty 294 356 431
IF 404 467 641
Pohjola 458 530 654
Tapiola 443 527 700
Lähivak. 548 638 741
Tryg 621 663 861
Fennia 621 707 896
Aktia ei tarjousta - -

Laitoin muutamaan paikkaan vielä takaisin viestin että tarjousta pitäisi hieman parantaa, että voidaan jatkaa neuvotteluita. Vastausta ei tullut ollenkaan tai sitten vastaus oli tyyliin "Emme voi laskea uutta tarjousta".

Huvittavinta oli että kaiken ifin alennuksien jälkeen ifin liikennevakuutus täyskaskon kanssa oli halvemi, kuin yhdenkään toisen vakuutusyhtiön pelkkä liikennevakuutus :)

Ihmettelen myös Aktian toimintaa olla vastaamatta. Eikö uusi asiaka kiinnosta. Vai tietävätkö valmiiksi ettei heidän hinnoittelullaan pärjätä. Laitoin tarjouspyyntöön vielä päiväyksen mihin mennessä tarjouksen haluaisin, koska maxiskootteri pitää siirtää katsastustoimistossa minun nimiini ja siinä pitäisi tietää vakuutusyhtiö.

Itse pysyn edelleen ifin asiakkaana ja taidampa mennä täyskaskolla, niin ei ole huolen häivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti