tiistai 20. joulukuuta 2011

Ultraäänipesuri

Pari kuukautta miettinyt tässä että pitäisikö ostaa ultraäänipesuri. Se kun on niin näppärä kaasuttimen putsaamisessa. Värähtelevä vesi tai pesuneste tunkeutuu joka ikiseen pieneenkin rakoseen ja putsaa täydellisesti.

Hyvä video demoamaan miten homma toimii.
Noita putsareita on isoja ja pieniä. Ja hinnat lähtee melkeimpä jostain 70 eurosta ylöspäin jo pelkästään ulkomailta tilattuna. Suomessa yli 100e melkein mistä vaan pienimmät mallit.
Lidl myi joskus vuosi puoltoista sitten ultraäänipesuria ja meinasin silloin jo ostaa. Sitten se unohtui ja homma jäi sitten harmittamaan. No nyt lidliin tänään pärähti myyntiin taas pesuri ja vaimon nakitin hakemaan sellaisen kun itse olin töissä lidlin auettua. Ja nyt sellainen sitten on. Maksoi hurjat 25 euroa. Pienihän tuo on, mutta kun ei ole kiire, niin pienemmissä osissa saa tuolla kaasarit kyllä pestyä ihan hyvin.Ja pari videota missä vastaava Lidlin ultraäänipesuri on käytössä.


Veikkaan että nuo menee aika äkkiä, joten pidä kiirettä jos meinaat omasi ostaa. Viimeksi ne meni samantien.
Netistä löytyi tällainen kirjoitus.

"Liian pitkään ultraäänipesurissa lilliessä saattaa myös metallia alkaa irrota.

Ultraäänipesun teho perustuu kavitaatio ilmiöön, eli ääni ja saa liuoksen värähtelemään edes-takaisin jolloin osan pintaan muodostuu alipainekuplia (pienen pieniä) jotka irroittavat lian pinnasta "räjäyttämällä".
(Veneen potkuri kavitoi," ilmaa veden seassa" ja kuluttaa pinnan ruvelle)

Ultraäänipesurin tehon voi todeta esim niin, että upottaa nesteeseen alumiinifoliota. Laitteen ollessa päällä alumiinifolioon pitäisi alkaa ilmestyä reikiä aika pian.

Ei kannata käyttää ultraäänipesureita ilman nestettä, kun se saattaapi rikkoa vehkeet.
Pesureita löytyy yhdellä tai monellä "värähtelijällä", lämmityksellä ja ajastimella. Lämmitys yleensä tehostaa lian irtoamista."


Eli muistakaa järki koko hommassa. Puhutaan minuuteista, ei yön yli lilluttamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti