keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Imukurkkujen korjausta

Imukurkkujen kumiosat olivat aika hyvin halkeilleet. Eivät läpiasti vielä, mutta siinä vaiheessa, kun menee läpi asti, niin seokset ovat pilalla ja huonolla tuurilla matka katkeaa kesken.

Uudet kurkut maksavat liki 100e postikuluineen. Mutta ovatpa ameriikan pojjaat keksineet hyvän korjaustavan näille. Noin kympillä saa tilattua tuubin mönjää nimeltä Shoe Goo.
Suomesta en kyseistä mönjää löytänyt, joten tilasin jenkeistä.

Mönjä on ikäänkuin kumiliimaa, mutta paljon elastisempaa. Joustaa, mutta liimaa tajuttoman hyvin osat yhteen. Pitää vettä sekä kestää kuulemma erilaisia liuottimiakin. Jotenka päätin antaa tälle mahdollisuuden ja lähdin noita haljenneita imukauloja tällä paikkaamaan. Jos vaikka noille saisi useamman vuoden vielä lisää käyttöikää.


Tätä oli joku jo korjaillut ennestään, kun halkeili mustaa kovettunutta liimaa pinnasta irti. Ei ollut tarpeeksi elastista liimamateriaalia tuohon käyttöön.
Ei muutakun kunnon puhdistus rasvoista, kuivaus ja  Shoe Goo paketista ulos.


Tämännäköisiä niistä sitten tuli. Ei ehkä kauniita, mutta riittää jos ne toimii. Aina tuohon voi kietoa nätisti mustan itsevulkanoituvan teipin päälle koristeeksi, jos siltä tuntuu. Tämä riittää minulle.


2 kommenttia:

  1. Hei.
    Kyllä tuollaista liimaa saa suomestakin, ainakin Clasulla on Liquisole merkkistä kengänpohjaliimaa joka on hieman paksua ja elastista mönjää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi. Varmasti vastaavan kaltaista liimaa löytyy jos monenlaista. Itsellä ei ole näistä kokemuksia, niin päädyin tuohon hyväksi todettuun ShoeGoo aineeseen. Kuulemma ei ole moksiskaan liuottavista roiskeista kuten bensa, öljy ym.

    Imukurkut ovat olleet pari kuukautta hyllyssä ja näyttävät hyviltä shoegoo paikkauksineen.

    VastaaPoista