maanantai 25. maaliskuuta 2013

CX500 standard - Satulan verhoilu

Satulan verhoilu-urakka ei ole mikään 5 minuutin juttu. Ajattelin että teempä iltapuhteina tuon satulan tuosta kuntoon. Että siinä menee varmaan 10-15 minuuttia. Hiljasta on! Siinä meni pari tuntia ja ärräpäät lenteli. Ei ihan helppo homma. Etenkään kun vanhan metallipohjan nahkan kiinnityspiikit joka toinen katkeilee poikki koska ovat ruostuneet sen verran. Onneksi David Silverin päällystyspaketissa tuli mukana sellaisia klipsuja kourallinen, jolla sai nahkan peltilevyn reunaa vasten taitettua ja "lukittua". Ja mukana oli vielä sellaista mustaa muovisaumanauhaa, jonka sai koputeltua sitten niiden klipsien päälle koristeeksi ja klipsit lukitsivat sen paikalleen. Näillä pysyy. Olisin kyllä ehkä halunnut ilman tuota nauhaa koko penkin, mutta jälkeenpäin katsellen tuohan on aika tyylikäs ja sopii hyvin.

Päällinen siis maksoi David Silveriltä 23 euroa + postit. Itse tilasin talvella muiden osien yhteydessä.
Vaikka nahasta puhunkin, niin päällinen on jotain keinonahkaa/vinyyliä. Ei aitoa nahkaa. Joten sitä ei kannata rasvailla tai siitä voi tulla epämiellyttävän liukas. Moni on sen virheen tehnyt.

Vielä pitäisi päättää että laitanko paikalleen myös tuon vanhan nahkahihnan. Jotenkin se mielestäni sopii, mutta toisaalta sen kromauksien takaa tulee jo ruoste esille. Muuten uusi nätti satula, niin viittiikö sitä pilata ruosteen näköisellä osalla. Ja pois sitä ei voi jälkeenpäin ottaa, koska ruuvataan ruuveilla läpi nahkasta. Jäisi ikävät reijät.

Mutta joo. Hyvä tuli. Olen tyytyväinen, vaikka olikin melkoisen urakan takana.


Ilman nauhaa. Huomaa miten vaahtomuoviin on jäänyt nauhasta vuosikymmenien aikana painauma, 
joka loistaa päällysteessä selvästi.

Jollain tapaa nauha saa satulan näyttämään enemmän retrolta. 
Ja 35 vuotiaaseen pyörään retrous kuuluu.

Eikä tuo nauha tosiaan tuolla pohjassa tunnu häiritsevän. Vielä sisäpinnalla olevat nahkalärpäkereunat voisi jollain liimailla pohjapeltiin kiinni, niin ei pääse vahingossakaan löystymään.

6 kommenttia:

 1. Thanks. Parempaan en olisi itse kyennyt. Yllättävän ärsyttävä homma kokonaisuudessaan tuo päällystäminen.

  VastaaPoista
 2. Jos mahdollista, niin laittaisin itse tuon remmin kiinni. Muuten en itse laittaisi, mutta tuo painauma häiritsee/häiritsisi mua henkilökohtaisesti. :D

  VastaaPoista
 3. No sama ajatus itsellä. Täytyy mallata tuo pyörään ja katsoa päivänvalossa miltä näyttää. Nuo painaumat jotenkin häiritsee ainakin nyt itseäni. Ja jotenkin toi sträppi tekee siitä retromman.

  VastaaPoista
 4. Hieno on satula nyt! Kyllä minäkin sen hihnan kiinni laittaisin - se vaan kuuluu tämän ikäisiin. Ja jos ei laita, niin kohta se hihna katoaa ja sitten jos joskus tuon pyörän haluaisin museokilpiin... pidä hihna ainakin visusti tallessa.

  VastaaPoista
 5. Luulen myös että sen hihnan kiinnitän. Jotenkin se sopii tuon kuvan mukaankin siihen. Täytyy vaan hyvin putsata pintaruosteista ne kromiset päätykiinnikkeet ja ruuvit.

  Museopyöräksi en usko että tätä kukaan koskaan laittaa. Kamalan iso homma ainakin. Toisaalta eihän tuossa tarvitsisi kuin maalata uudelleen ja vaihtaa pakoputket ja peilit, niin se olisi museokuntoinen.

  VastaaPoista