maanantai 21. syyskuuta 2020

VN1500 Jäähdytykseen liittyvää huoltoa osa 2/3. Tuulettimen lämpöanturi.

Aikaisemmin kirjoittelin tarinaa liittyen jäähdytykseen täällä
https://tuumaustauko.blogspot.com/2020/09/vn1500-jaahdytykseen-liittyvaa-huoltoa.html

Viimein posti toi jenkeistä tuulettimen pyörimistä ohjaavan releen maadoitusjohtoon liitetyn lämpökatkaisijan ja pääsee laittamaan hommaa nippuun.


Tilasin tuotteen ebayn kautta tällaisesta yrityksestä.


Itse abiko-liitin oli myös hapettunut, joten vedin johdon poikki ja tein uuden liitoksen. 


Sitten jäähdytysnesteet sisään. Edelliset oli vihreää, niin laitoin myös uudet vihreät nesteet sisään. Jäähdytystä helpottamaan lisäsin vielä Water Wetteriä lopputilkan sekaan, mikä sattui hyllyyn jääneen aikasemmista pyöristä.

Ei vuotoja letkuissa, termarikotelossa saati missään. Termarikotelon ilmausnippa on juuri ikävästi tankin alla, joten ilmaus on hankala suorittaa pyörä käynnissä. Vaan ohjemanuaalissa ei edes puhuttu ilmauksesta sen kummemmin mitään. Tein ohjeistuksen mukaan.

Täytin paisuntasäiliön FULL viivaan asti. Täytin syylärin täyteen asti. Korkit kiinni. Käyttö pihassa kuumaksi, niin että termari aukeaa ja tuuletin pyörähtää. 

Sen jälkeen antaa jäähtyä. Tankki pois ja syylärin korkin uudelleen täyttö pintaan asti. Korkki kiinni ja homma valmis. 
Ajolenkki kunnolla kone kuumaksi asti. Oli nautinnollista ajaa, kun ei kuulunut mitään särinöitä ja pärinöitä enää mistään. Kaikki pultit on kunnolla kiinni, sekä tuuletin kunnolla uusilla pulteilla kopassaan kiinni.

Ajon jälkeen pysähdyin pihaan, niin ainoa mistä vuoti tilkkaakaan oli paisuntasäiliön ylivuotoletku. Ja sitä tuli jonkin verran sitä jäähynestettä sieltä. Säikähdin hitokseen ja kurkkasin paisarin korkista, että tuleeko sinne kuplia jäähynesteen sekaan. Jos tulee, niin voi olla kannentiiviste mennyt. Mutta ei kuplan kuplaakaan.

Sitten tajusin, että minähän täytin paisarin FULL viivaan asti siten, että pyörä oli tuettuna pystysuoraan. Nyt pyörä oli sivujalalla kallellaan ja neste kuumana, niin se paisunut neste tuli herkemmin kallellaan olevan paisarin ylivuotoletkusta yli. 

Muutoin pyörässä jäähdytys pelaa ilman räminöitä, eikä mitään vuotoja missään.

Jäähdytyksen osalta pyörään tuli nyt:
  • Uusi Gates 82'C termostaatti + o-rengas
  • Uusi tuulettimen lämpöanturi + abiko-liitin
  • Syylärin huuhtelu + paisuntasäiliön sisäpesu
  • Uudet vihreät jäähdytysnesteet + Water Wetter lisäaine


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti