perjantai 7. helmikuuta 2020

12mm sähköliitin / tupakansytytinliitin Atlanticciin

Atlanticin satulan alla on reikä, jossa oli kiinni jokin alkuperäisen intercom lisävarusteen liitin kyytiläiselle. Toinen samanlainen kuskille löytyi katteesta polvien edestä.

Itse intercom laite oli etukatteen alla suojassa ja poistin sen xenon valojen ballastien tieltä. 
Intercom tuskin oli enää toimiva ja vaikka olisikin toiminut, ei siihen sopivia kypärälaitteitakaan enää näin langattomuuden aikakautena enää mistään saa. Muutamalla kympillä saa kiinasta ihan toimivat langattomat kypäräpuhelimet.


Mitä sitten reijän tilalle? Ensin meinasin, että haen motonetista vain tulpan siihen päälle. Mutta sitten muistelin, että minulla on ollut autotallin sekatavaralaatikossa käyttämätön 12mm sähköliitin turhana. Mallia, joka on uppoasennettavissa ja kierretään takaa isolla pultilla kireälle.


Ei ihan peittänyt reikää täydellisesti, mutta laatikoista löytyi myös kuminen hanatiiviste, joka meni täydellisesti liittimen ympärille ja peitti reijän kokonaan.

Taakse laitoin kierteisiin vielä sinistä loctite kierrelukitetta, ettei ajan kanssa pääse löystymään kiinnitys.

Nyt siihen voi tuollaisen kapeakärkisen tupakansytytinliittimen tökkäistä. Vedin releyttämättä johdotukset suoraan akulle ja 10A sulake väliin. Ajattelin käyttää tätä ihan pelkästään akun lataukseen. Ei tarvitse aina avata satulaa ja ruuvata akun luukkuja auki ladatakseen akkua. Senkun tökkää vaan laturin tuohon liittimeen ja homma toimii. Sulake ihan siltä varalta, että joku ulkopuolinen menee jossain parkissa tökkäämään jotain tuonne ja saa aikaan oikosulun. Huonolla tuurilla koko skootteri syttyy palamaan johdon palaessa poikki. Nyt tämä on estetty sulakkeella.Johdotukset nätisti liittimillä ja nippusiteillä kiinni eri paikkoihin, jotteivat hierry ajossa rikki.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti