perjantai 14. joulukuuta 2012

Reiskan Cx500 custom museokunnostus alkakoot

Tuossa syksymmällä tein laskentaa, että ei taida kannattaa ryhtyä tuon Custom cx500 museokunnostaminen. Laskeskelin että pelkkä tankin ja sivumuovien maalautus maksaa jo riittävästi liikaa. Lisäksi oli nippu muita juttuja mitä piti vaihtaa/kunnostaa/uusia. Museointiajatus laitettiin luiskaan ja alkoi taloremontti.

No kuitenkin siinä autotallia siivotessani kyti ajatuksissa, että jos kuitenkin kyttäisi sopivaa osaa. Jos vaikka vahingossa löytyisi hyvät valmiit osat ja vielä eduulisesti. Eli mahdoton yhtälö. Hyvät osat halvalla. 

No näin kuitenkin pääsi käymään. Saksan ebaysta löytyi herra, jonka ajatusmaailma erosi omastani täysin. Hänellä taisi olla tällä hetkellä 5 cx:ää ja joku muukin pyörä. Mutta ensimmäinen asia mitä hän aina uudelle pyörälle teki, oli se että siitä otetaan kaikki alkuperäisosat irti ja customoidaan pyörä uniikiksi.

Mikä onni minulle. Hieroin hänen kanssaan ebayssa kaupat ja kuinka ollakkaan häneltä löytyi sitten jotakuinkin kaikki osat mitä tarvitsen pyöräni alkuperäiskunnostamiseen. Tehtiin sitten nippu ostoskoriin ja sovittiin könttäsumma. Hinta jäi halvemmaksi, mitä tankin uudelleenmaalaus ja sain kuitenkin postissa:

- Tankin joka on syntisen hyvässä kunnossa
- Sivumuovit
- Lähes uudenveroiset kromiset takaiskarit
- Virheettömän satulan
- Uudenveroiset imukurkut
- Hyväkuntoiset alkuperäiset peilit (ei kopio)
- Etulampun kromiset kannatinkorvakkeet
- Etulampun alle Honda-logo
- Regulaattori
- Alkuperäinen kytkinkahva


Myyntikuva näytti liian hyvältä: tästä se uudelleen ajatus sitten lähti. 


Myyntikuva sivumuovista

Myyntikuva toisesta sivumuovista


Koska harvoin noin hyvässä maalipinnassa olevia osia löytyy, niin kävi mielessä että onko kyseessä huijari. Tosin herralla oli liki 200 kauppaa takana ja 100% positiivista palautetta, niin se toi uskoa että kyllä paketit kotiin asti tulee.

Viikon verran meni ja posti toi paketit ja hyllyssä on nyt osat odottamassa oikeaa hetkeä. Ja kyllä. Tankin maalipinta ja muutkin osat ovat juuri niin hyvässä kunnossa kuin herra antoi ymmärtää.
Joskus löytää jotain halvalla. Tämä regulaattori maksoi 1€ ebaysta. 
Kukaan muu ei sattunut tarjoamaan siitä mitään. Ihan hyvä varaosa.


En oikein tiedä miten voisin sen suuremmin kiittää häntä tästä mahdollisuudesta ostaa tämä kasa. Hän tuntui olevan oikein ymmärtäväinen ja siksi kai hinta saatiinkin yhteistuumin sovittua kumpaakin miellyttäväksi.

Lupasin kiitokseksi  kirjoitella hänen omista uniikeista pyöristään blogi-kirjoituksen. Hänellä on mm. yksi saksassa palkittu cx500 custom, josta hän kuvan lähetti. Kyseisen pyörän kun näin, niin tuli itsellä sellainen olo että "I'm doing it wrong. Why am I doing this". Hänen pyöränsä näytti siltä, miltä cx500 customin pitäisi näyttää tehtaalta lähtiessään. Ihan tajuttoman tyylikäs. Mutta tästä lisää sitten kun saan häneltä paremmat kuvat blogia varten.


Thank you Kurt! You helped me a lot.
1 kommentti:

  1. Moi. Mulla lensi oikeanpuolen sininen sivuposki tien varsille viime kesänä. Juuri kuin kuvassa siis. Jos on ylimääräinen hyllyssä voisin olla kiinnostunut sellaisesta.

    jaakkomantyla(A)hotmail.com

    VastaaPoista