keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Tullin toiminta nykypäivänä

Hihnan luistamisen aikoihin tilasin scrappydogscootersista amerikasta hieman varaosia. Muunmuassa jonwayhin sopivan uuden kytkinpaketin kokonaisuudessaan. Samalla myös vaimon moposkootteriin uusia rumpujarrupaloja jne...

Paketista tuli kotiin kirje, että se on ajautunut vantaalle tulliin. Kirjeessä oli että tulli voi hoitaa tullauksen puolestani oliko se nyt 26€ hoitohintaan + tullattavan tavaran tullausarvo.

Lapussa oli myöt ohje miten se hoidetaan itse netin kautta. Homma hoitui helposti ja säästin tuon 26€ ja koko tullauksen loppusummaksi tuli alle 20€, jonka pystyi heti maksamaan nettipankin kautta. Tämän jälkeen ruudulle tuli kuittaus maksun onnistumisesta ja että tieto on välittynyt eteenpäin ja paketti tulee postissa lähipäivinä.

Tullaus on siis helpottunut mahtavasti, kun ei tarvitse enää mennä tulliin asti selvittelemään. Kotoa onnistuu koko prosessi.

Huijata ei kannata hinnoissa, eikä postikuluissa. Tositteet ja kuitit tulee säilyttää 5 vuotta, jona aikana tulli voi tehdä tarkistuksia.

Samoin vinkkinä, että jos tilaat useamman tuotteen samassa paketissa, niin kannattaa luetella ne kaikki omine hintoineen tullauksen yhteydessä. Itselläni kävi niin että kun sain paketin kotiin niin viidestä tuotteesta puuttui kaksi. Oli myyjä erheellisesti katsonut että kolmea tuotetta yhdet. Kun kahdesta tuotteesta piti tulla kaksi settiä.

Ilmoitin tästä liikkeeseen ja laittoivat heti tulemaan loput kamat. Nyt päästään siihen että jos se paketti joutuu tulliin, niin minulla on ne jo maksettuna ja sähköpostissa todiste myyjäliikkeen antreksipyyntönä, että ne jäivät pois kyydistä.

Mitä tilasin sitten:
- CF250 kytkinpaketti kokonaisuudessaan (kytkinkelloineen)
- 2 settiä rumpujarrupaloja 139qmb, eli kiinan moposkoottereihin
- 2 settiä kiinan moposkootterin polkukäynnistimen akselille tulevia holkkeja

Koko setti tulleineen 121 euroa. Ei paha hinta. Ulkomailta ostaminen kannattaa, jos siihen vain on mahdollisuus ja uskallusta. Suomesta tuskin kytkinpakettia olisi saanut alle 200€. Jos edes olisi saanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti