keskiviikko 7. joulukuuta 2022

VN750 1993 sininen tuli taloon

Hetkeen en ole ehtinyt kirjoittelemaan mitään, mutta jos nyt vähän aktivoituisi taas.
Myin edellisen museoidun VN750 pois kesälomareissun jälkeen sillä ajatuksella, että jos kuitenkin jotain 900-1500cc customia tilalle. 

Kyttäilin aikani sopivan hintaluokan projektia, jossa olisi puuhasteltavaa talveksi ja hintaluokka olisi sopiva suhteessa riskeihin. Kun mitään ei löytynyt, päätin tarrata kiinni jälleen samanlaiseen VN750 pyörään. Se on sitten jo kolmas VN750 minulla. Ei siinä mitään. Todella kiva pyörä. Ketterä, mukavan kokoinen ja kuitenkin tehokas, että jaksaa viedä hyvin 93 kg miestä. Hyvinhän tällaisella tuli vedettyä viime kesän viikon kestävä reissu lappiin ja takaisin.

Myyntikuvat olivat huonot ja ihan selvyyttä ei ollut pyörän kunnosta kuvien perusteella. Myyjä oli puhelimessa asiallinen ja paikanpäällä pyörä oli paljon siistimpi mitä kuvissa. Ainut kosmeettinen virhe että satulassa oli 10cm viilto. Muutoin melkeimpä suoraan museorekisteröitävissä. Tosin ikänsä puolesta vasta aikaisintaan tammikuussa 2024.

Tämä tuli haettua vähän yli tunnin ajomatkan päästä Tuurista ja en uskaltanut lähteä ajamalla sitä hakemaan pois. Juteltuani myyjän kanssa, hän sanoi, ettei ole ajellut sillä kuin muutamia tuhansia 10 vuoden aikana. Päättelin, että se voi olla hyvin siinä tilassa, että jotain kannattaa käydä läpi, ennen kuin sillä lähtee ajamaan pitkää reissua kotiin. 

Ja oikeassa olin. Renkaat olivat muistaakseni 12 ja 16 vuotta vanhat. Pintaa oli vaikka kuinka, mutta niin paljon pykimää ja halkeamaa sivuissa, että ei sillä uskaltanut kuin pienen koeajon ajaa, että testasi vaihteiden toimivan. Hyvin se pelasi. Ulkonäön, renkaiden ja kaiken perusteella mittarissa olevan vähän yli 50 000 km pitää luultavasti hyvinkin paikkansa.

Ei muuta kuin kaupat pyörästä ja tuupattiin pyörä peräkärryyn ja kärryllä ajo kotiin. Toki Tuurin kyläkaupan kautta.

Tästä sitten tarinaa tänä talvena, että on jotain puuhailtavaa. Tosin syksyllä jo ehdin about kaiken tekemään. Mutta kuitenkin. Katsotaan keväällä sitten pidetäänkö tämä itsellä kesän verran vai myydäänkö ja jatketaan sen isomman etsimistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti