maanantai 23. marraskuuta 2020

VN1500 jarrusatuloiden huolto + jarrupalat

Vulcanissa toimi jarrut ihan hyvin, mutta tuossa talvisäilöön lykätessäni huomasin, että jarrusatulat eivät liiku yhtään. Aivan jumissa liukutapit ja kumiosat ehkä jo vähän hapertuneen oloiset. 

Jarrut ovat kuitenkin renkaiden ohella pyörän tärkeimmät osat, joten ajattelin laittaa niin etu- kuin takajarrunkin kuntoon kokonaan. 

Täydellinen jarrusatuloiden korjaussarjasetit sekä uudet jarrupalat eteen ja taakse.


Siitä vaan satula irti kahdella kuusiokolopultilla.Jarrupalat pitää ottaa pois siten, että ensin työnnetään tuo ylin osa kehikko mahd kiinni satulaa. Ne kumihaitarit ihan lyttyyn. Tällöin saadaan ujutettua se jarrumännän puoleinen jarrupala pois paikaltaan.

Sen jälkeen saadaan, myös tuo isompi ulompi jarrupala pois paikaltaan. Lopuksi voidaan vetää ulos koko liukutappien varassa liikkuva kehikko.

Melko pölyisen näköistä ja luultavasti näitä ei ole avattu kymmeneen vuoteen. Ihan hyvä purkaa ja käydä läpi.


Jarrumäntä lähtee parhaiten, kun vaan pumppaa jarrua, niin hetken päästä se pullahtaa ulos. Astia alle, johon valuu jarrunesteet samalla. 


Jarrumäntä oli nätissä kunnossa. Liekö rosteria ja ikuinen. Ei ollut ruostetta yhtään, kuten joissain vanhojen Hondien jarrusatuloiden männissä on ollut.


Jarrumäntä kannattaa hioa puhtaaksi teräsvillalla. Luistaa sitten hyvin uusia stefoja vasten.


Stefa ja pölysuoja olivat ihan mutkalla ja kun otin stefan pois, niin ihan muhjua ja kuivaa pölyä joka paikassa uraa. 


Uudet tilalle.


Uran vasemmassa reunassa näkyy vielä kökköä. Muuten olen jo puhdistanut urat. Ne pitää puhdistaa hyvin, että stefat ja pölysuojat istuvat hyvin.


Satulan hapertuneiden kumisien haitarien tilalle uudet ehjät.Liukutappien voitelu, uudet jarrupalat paikalleen ja satula takaisin paikalleen.


Lopuksi vielä uudet jarrunesteet ja järjestelmän ilmaus.


tosi yksinkertainen operaatio Vulcaniin. Saman operaation tein myös etujarrusatulaan, josta en tähän ottanut kuvia. Sama korjaussarja käy myös etujarruun, joka on identtinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti