sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

GL1100 lämpökahvojen asennus

Wingiin tuli aika asentaa lämpökahvat. Vähän sama kuin autossa ilmastointi.
Kerran kun saa lämpökahvat, niin ne on pakko saada joka pyörään.

Tuppien irroitus käy helposti. Tupin päästä pienestä reijästä ruuvimeisseli tupen ja stongan väliin. Samasta raosta ruuttaa sitten jotain crc:tä tai wd40 rasvaa. Ruuvari irti ja pyörittelee tuppea, niin johan lähtee livakasti irti.

Brake cleanerilla rasvat pois ja elementit paikalleen ja tupet sopivalla liimalla takaisin.

Aina yhtä ongelmallista etsiä katkaisijalle paikka, kun ei ole katettu pyörä, missä voisi katteeseen laittaa. Tässä löytyi hyvä paikka vasemman äänitorven takaa pienellä kulmaraudalla. Ajossa ylettyy hyvin vasemmalla kädellä sitä käpälöimään ja katkaisin on suojassa edestä tulevalta vedeltä ja satavalta vedeltä.


Aika kätevässä paikassa.


Johdotukset vedin siten, että akulta plussajohto kohti relettä.
Mutta siihen ihan akun lähelle laitoin yhden "pääsulakkeen" lisäsähkölaitteita varten.


Plussajohto akulta ja "pääsulakkeelta" tuli releeseen. Rele sai herätevirtansa keltaisella johdolla, jonka joku edellinen omistaja oli wingin orkkis sulakepesän pohjasta sopivasta kohtaa napannut.
Kun avaimen kääntää on asentoon, niin rele yhdistää ja akulta tuleva virta saadaan eteenpäin.


Ja eteenpäin se tulee tällaiselle nelinapaiselle lisäsulakerasialle, jonka asensin.
Se "pääsulake" on suurempi, mitä nämä pienemmät sulakkeet tässä.
Tästä voi sitten jaella virtoja erilaisille lisälaitteille.

Yhdestä laitoin virrat menemään lämpökahvoille.
Toisesta ajattelin laittaa usb-laturille menemään virrat.
Kolmanteen tupakansytytinliitännän navigaattoria varten.


Kahvalämmittimien viileämmässä asennossa osa jännitteestä ohjataan vastuksen läpi.
Vastus muuten kuumenee aivan järjettömän kuumaksi ja näin ollen sitä ei voi jättää mihinkään, missä se nojaisi johtoihin. Saattaa johdot sulaa. Tuossa polttaa sormensakin jos siihen koskee. Hyvä on laittaa se sellaiseen paikkaan, jossa viima saattaa sitä viilentää ja mahdollisesti kylmä pyörän runko. Nippusiteillä johdoista kiinni runkoon.


Eli sulakerasialta mukana tullut haarautuva johto tälle katkaisijalle, josta se jatketaan joko HI tai LO asennossa lämpökahvaelementeille. Elementeistä vielä toiset johdot maadotetaan sopivaan vaikka rungon pulttiin, niin homma on sillä selvä.

Itse laitoin maadoituspisteen regulaattorin toiseen kiinnityspulttiin. Samaan pulttiin sai myös kiinni regulaattorin viereen tulleen releen herätteen maadoitus.


Kokonaisuus näyttää jotakuinkin tältä. Johdot vielä nippusiteillä siten, ettei ne ajossa hiero itseään puhki ja osu runkoon aiheuttaen sulakkeen palamisen.


Feikkitankki luukut auki ja sulakerasia näkyy heti tuossa käsin saatavilla. Jatkossa helppo lisätä lisälaitteita ja vaihtaa tarvittaessa sulake.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti