torstai 6. marraskuuta 2014

CX500 Candy - uudet äänenvaimentajat kiinni ja videota käynnistä


Sain vihdoista viimein uudenkarheat äänenvaimentajat kiinni ja paikoilleen. Meni muutama päivä, kun piti maalata ne pakoputkien kannatusraudat. Eihän muuten maalattuun pyörään voinut rumannäköisiä kannattimia laittaa.

Otin pikkuisen videota kylmästä koneesta käydessä. CX on kyllä siitä kiva laite, että se starttaa tosi nätisti aina. Videoon ei nyt starttia tullut, mutta voisi sanoa että 95% varmuudella ekalla käyntiin, kun vaan osaa.

Nätisti cx käy ja tutut on käyntiäänet. Itseasiassa tosi siistit, pehmeät ja naapureita häiritsemättömät äänet näillä äänenvaimentajilla. Alkuperäiskaltaiset kopioputket. Maksoikohan ne joku 125e pari posteineen saksasta.

Kävin samalla vielä koeajamassa pihatietä pitkin ristiin rastiin ja nätisti vaihteet vaihtuu ja hienosti tuntuu pelaavan. Voitanee sanoa, että pakoputken lämpösuojakilpien laittoa ja vahausta vaille valmis. Tankki kaipaisi myllytyksen. Täytyy selvittää josko sellainen onnistuisi jossain tutun kautta.Success!

2 kommenttia:

 1. Tulipas nätti pyörä! Käyntikin kuulostaa hyvältä. Tankin myllytys ei ole paha rasti jos omistaa epäkesko hiomakoneen ja siihen sopivan "vahauslaikan", mikä lie oikea nimi. Kaupasta vaikkapa Fareclan g10 hiomatahnaa ja ei muutakuin hiomaan. Käytetään kuin vahaa eli hiot pinnan ja annat aineen kuivua ja kiillotat rätillä pois.
  Pahoittelen muuten vielä jos otit nokkiisi edellisestä kommentistani liittyen tiivisteen asennukseen. En tiennyt tiivisteen materiaalia ja rupesin suoraan olettamalla pätemään. Ei pitäisi toimia niin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitos.

  En nyt varsinaisesti ottanut nokkiini. Vähän toki hämmennyin :)
  Mutta täytyy korjata tietenkin asiat. Ehkä vähän liian topakasti taisin oman kommenttini siihen perään iskeä. Pahoittelut siitä. Heti piti itsekin oikein kaivaa factory service manual ja tarkistaa sieltäkin vielä mitä asian kanssa kehoitetaan tekemään. Koska en ollut täysin varma. Pohjana tiedolle käytin vain cx500 foorumin jäärien opastusta.

  Teen toki itsekin mokia (ihminen kun olen) ja näitä mokia on kommenteissa ja kasvotusten ohjattu korjaamaan oikein. Blogiin on hyvä korjata myös kaikki virheet oikein minun tai kommentoijan toimesta. Näin saadaan oikeanlaista luettavaa, eikä kukaan mene tekemään tyhmyyksiään pyörälleen, koska "joku blogi niin opasti tekemään".

  Eli toki saa antaa kommentteja ja kyseenalaistuksia jatkossakin :)

  Kuulin huhun että keväällä saattaa tuolla läheisessä pyöräkerhossa olla joku tilaisuus jossa ammattilainen käy pikkurahalla myllyttämässä rivissä pyöriä. Täytyy katsoa josko sitä suuntaisi sinne, jos huhu pitää ylipäätänsä paikkansa.

  VastaaPoista