maanantai 4. marraskuuta 2013

CX500 Feenix cherry bomb testausta

Viikonloppuna heitin nesteet sisälle pyörään. Pakoputkisto kiinni testimielessä. Pyörään kiinni skootterin 4Ah akku ja pyörä ulos. Tappokatkaisin päällä ensin sahausta tovin aikaa, että öljynpaineet nousee. Sen jälkeen tappokatkaisin pois päältä ja starttia. THUTUM!!! kerralla käyntiin. Ei minkään sortin ongelmaa starttauksessa. Eli koneremppa oli menestys.

Hetken käyttäessäni tajusin, että olin säätänyt venttiilien välykset väärällä ajoituksella ja ne kilkatti aivan älyttömästi. Siksi en uskaltanut oikein videossa vielä kierroksia antaa. Täytyy tänään säätää ne uudelleen ja sitten testata uusiksi. 

Pyörä oli yön yli tallissa taas ja paperia alla, että näkee onko vuotanut mistään öljyä tai nesteitä. Ei ollut. Eli tiivisteetkin pitää. Pieni läikkä jäähynestettä näkyi kaasarin etupuolella moottorin päällä. Se ohut musta letku, joka menee kaasarin yläetureunasta moottorin nippaan taisi hieman vuotaa. Se kiristin siinä onkin sellainen sormin painettava klipsu. Pitänee vaihtaa se klemmariksi tai sitten uusia letku kireämmäksi. Jos on varaa, niin nappasee letkusta vaikka sentin verran pois, niin saa vähemmän venyneen letkunpään siihen nippaan kiinni.

Mutta fiilis on hyvä, kun pyörä starttaa ja käy nätisti. Mitä tulee Cherry Bomb äänenvaimentimeen, niin jumankauta se pitää meteliä jo tyhjäkäynnistä lähtien. Onko ihmekään, kun se koko putkisto on likimain täyspaksua torvea koko matkalta. Saattaa hyvin käydä niin, että kesällä putkisto pitää vaihtaa johonkin vaimeampaan. Täytyy päästä toki ensin käytännössä testaamaan tätä kunnolla ajossa. Mutta ensituntuma on, että tämä tulee herättämään paheksuvia katseita   ^___^

Älä välitä videon tikittävästä äänestä. Venttilit säädän uudelleen ja otan sitten uutta videota.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti