perjantai 14. kesäkuuta 2013

Stonga vaihtoon Standardiin

Tuossa pistin myyntiin jokin aika sitten oranssin stardard cx500, kun tuntui että se kuormittaa ihmeellisesti alaselkää ja saa selkäsärkyjä. Samoin ajoasento oli liian kyykkymäinen itselleni ja vasemman jalan sisäreisi kramppasi aina kun ajoi 50km tai yli. Ikävä kun kramppi alkaa 80kmh nopeudessa. Ja vasemmalla jalalla. Koita siinä sitten pysähtyä ja kramppaavalla jalalla laittaa sivujalka alas jotta voit jaloitella. Impossibru!

Ainoa keino oli ajossa ojentaa jalka suoraan eteenpäin kohti ajosuuntaa ja jännittää suorana jalkaa kunnes kramppi loppuu. Ihan tuskaa. Ainoa pyörä joka on sitä aiheuttanut minulle. Customit ja maxiskootterit eivät tällaista aiheuttaneet.

Mutta kun cx on niin kiva :) ettei siitä toisaalta haluaisi luopuakaan.
Kaverin CX:ssä on vaihdettuna noin 5-7cm leveämmät sarvet ja niiden kulma on hieman jyrkempi. Samalla ne tuovat kahvoja noin 2cm lähemmäs kuskia, eli ajoasento levenee ja nousee. Vaikkei kyse ole isosta muutoksesta, niin äkkisältään tuntui aivan tajuttomasti paremmalta ajoasennolta. Päätin heti ostaa samanlaiset  sarvet Allrightilta. Hintaa tuli alle 30e, kun käytti lahjomatonta tinkaustaitoa ;) Tosin samalla reissulla lähti toinen satsi lämpökahvaelementtejä mukaan myös muorin skootteria varten.

Pari kuvaa ajeluilta. Eikö näytäkin tuo sininen paljon matalammalta, kun etuvalo on vaihdettu tuosta hirveästä maskista tuollaiseksi tavalliseksi valoksi. Ihmettelen miksi cx:ään ikinä edes keksittiin moista Darth Wader maskia. No taisipa jäädä ainoaksi maskiksi Hondan toimesta :D

Tässä muutama kuva uusista sarvista. Jälkeenpäin tuli mieleen, että toivottavasti noiden teräspunosletkuje ja vaijereiden pituus riittää, mutta ei minkään sortin ongelmaa. Hyvin riittä vara.

Samalla sarvet mustansävyisenä näyttävät huomattavasti paremmalta tässä musta-oranssi sävymaailmassa verrattuna noihin alkuperäisiin krominvärisiin sarviin. Nyt musta-oranssi korostuu enemmän.

Ainut miinus toistaiseksi, että sarvien sisällä olevat järkyttävän painavat tankopainot jäivät pois, koska eivät mahtuneet suoraan sisään. Tankomateriaali on paksumpaa ja sisähalkaisija pienempi. Ne voisi saada sisään jos veistää tankopainojen päistä kumista hieman pois. Jos osoittautuu että tanko rupeaa vibraamaan käsille, niin sitten pitää laittaa ne paikalleen. Näistä sarvista niitä ei vaan sitten taida saada ikinä pois, kuten alkuperäisistä. Siksi en aluksi laittanut, että jos nämä osoittautuukin pitkällä juoksulla huonoksi.

Nuo ruostuneet pötköt ovat painot sarven sisälle. Olisikohan ne ollut 
jopa 270g kappale, eli ihan reilusti nykyajan tangonpääpainoja painavammat.

Alkuperäiset servet.

Uudet sarvet. Mustana paljon paremmin sopii värimaailmaan. 
Vielä kun jarrukahvan säiliö olisi ollut musta, niin olisi hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti