perjantai 31. toukokuuta 2013

Tecoparts sytytyspuolat

Ebayssa pitkän linjan kauppias nimimerkillä Tecoparts myy 250cc mönkkärin sytytyspuolia. Hintaa tällä hetkellä noin 9e/kpl postitettuna Suomeen. Eli alle 20 eurolla saat parin näitä. Hinta jää alle 22 euron postikuluineen, joten tullejakaan ei mene. Ja käytetyistä cx500 puolista pyydetään ebayssa enemmän kappaleelta kuin tuo 20e.

Nämä puolat on todettu toimivaksi CX500 pyörässä. Vastusarvo on oikea ja näistä on cx:ssä ajokokemusta jo vuosien ajan usealla taholla. Itse tilasin varapuoliksi jossain vaiheessa tällaiset ja nyt päätin laittaa ne kiinni. Enemmän sitä ajattelee nykyään, että pyörä olisi käyttövarmempi päivittäisessä ajossa. Mielummin heti uudet osat kiinni ja vaikka se vanha puola sitten varaosaksi mukaan ajoon, jos sattuu tulemaan tarve vaihtaa puola tienposkessa. Ikä kuitenkin tulee 30-35v vanhoilla alkuperäispuolillakin jossain kohtaa vastaan.

Tecoparts puolat ovat kooltaan noin puolet alkuperäisistä sytytyspuolista. Jotta sain hyvin kiinnityksen samoihin pultteihin ja samaan kohtaan, niin piti tehdä alumiinilistasta pienet pätkät tukipaloiksi. Siitä tuli siisti ja toimii hienosti.

Ainoana huomiota kiinnittäisin, että puolalta johdot tulpanhatuille ovat eri mittaiset vasemmalla ja oikealla puolen. Kannattaa leikata Tecoparts puolista johto sopivan mittaiseksi yksi kerrallaan. Ettei kerralla pätkäise molempia saman mittaisiksi ja totea sen jälkeen että toinen jäi lyhyeksi.

Samoin johto cdi-boksille täytyy tehdä itse. Abikoliitokset tinalla, ettei tärinästä irtoa.


Iso on alkuperäispuola ja pienempi on Tecoparts puola. Alumiinilevykin kuvassa kiinnitystä varten.

Uudet puolat kiinnitetty customissa olevaan telineeseen. 


Ja siellä ne ovat tankin alla nätisti. Tuli jotenkin tilavamman näköinenkin tuosta tankin alusesta.

Näillä on nyt ajettu yli 100km ja hienosti toimivat. Tulpanhatut piti ottaa vanhoista puolista näihin uusiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti