maanantai 23. huhtikuuta 2012

CX herättää huomiota

CX tuntuu herättävän paljon huomiota. Eilen aurinko paistoi ja oli +15'C. Kävin eilen ajelemassa liki 100km lenkin. Pysähdyin kaksi kertaa reissulla ja kummallakaan kerralla en kunnolla ehtinyt kypärää päästä ottaa pois, kun ensimmäiset tulivat jo utelemaan ja kehumaan pyörää. Ja toiset tunnistivat jo kaukaa ja intoontuivat muistelemaan omaa säksä ja tuutti aikaansa nuoruudessaan :)

Voin vaan arvailla paljonko keskusteluja kesän aikana saan vielä ihmisten kanssa turista kun pysähteleän cx:llä eri paikkoihin kaffeelle. Ei kait siinä mitään. Mukava huomata että avoimiakin suomalaisia vielä on. Tokihan monille voi herätä nuoruuden muistot mieleen, kun nenän eteen yhtäkkiä tupsahtaa siistikuntoinen samanlainen pyörä, kuin moni omisti 34 vuotta sitten.

Nokian Siuron Koskibaarissa tuli pysähdyttyä kaffeelle. No terassilla istuessa kuuntelin että tuleepas tuttu ääni jostain. Pään käännettyäni sininen honda cx500 hurahti ohi. En ollut uskoa silmiä. Ei näitä nyt niin usein vastaan tule. No parin minuutin kuluttua samainen cx hurahti takaisinpäin ja pysähtyi Koskibaarin pihaan. Liekö nähnyt ohimennen oman cx:äni ja miettinyt että olikose vai eikö se ollut. Siinä sitten turistiin muutama sananen pyöristä. Kyseinen herra jutteli että ajoi 200km leppoisaa maantieajoa ja kävi tankkaamassa, niin tankkiin meni 7,5l. Eli se tekisin 3.75l/100km. Mikäli tosiaan noin pienellä on mennyt, niin onnittelut sinulle sinisen cx:n omista. Pyörässäsi taitaa olla säädöt enemmän kuin hyvin kohdillaan.


Ajo-ominaisuuksista:
Voi vitsi... ensimmäinen ajo tuntui viikko sitten kankealta. Mutta nyt kun pääsi oikein kunnolla ajelemaan ja se ekan kerran jännityskin oli lauennut, niin eihän tämä ole ollenkaan niin kankea. Liekö jännitystä ollut silloin viikko sitten se ensiajo. Mukava pyörä. Erityiskiitos satulalle. Kunnon paksu muhkea satula ei aiheuttanut minkäänlaista ongelmaa 100km päiväreissulla. Toki pysähtelin välissä. Mutta on tuo hyvä istua. Ajoasento on kuin suoraan integroitu meikäläisen kokoiselle. 177cm mies menee aika sujuvassa ajoasennossa ilman että paikat puutuu. Etukeno ajoasento on juuri sopiva. Ei liian keno, että tarvitsisi käsien varassa liiaksi nojata. Muttei liian pystykään. Veikkaisin että tämä pyörä tulee ihastuttamaan minua vielä enemmän ja enemmän.

Tangonpääpeilit hieman tärisevät ajossa, mutta kyllä niillä näkee sen mitä tarvii. Eli että tuleeko takaa auto. Autosta ei ehkä tunnista onko se poliisi vai tavallinen auto. Mutta hei... tällä pyörällä ajaessa sillä ei ole mitään merkitystä. Tällä ajellaan nätisti :)

2 kommenttia:

  1. Kandee ehkä zekkailla, josko värinää saisi jotenkin vaimennettua - minä näen kohtalaisen hyvin peileistä ainakin sallituilla nopeuksilla. Hienojakoinen värinä esimerkiksi minulla väheni olennaisesi etupään jousituksen kunnostamisella - siellä oli vähän pehmeät alkuperäisjouset eikä käytännössä lainkaan öljyä.

    VastaaPoista
  2. No tämä kesä ajellaan näin. Täytyy tulevaisuudessa katsoa jos tämä pyörä on jäädäkseen, että jos laittaisi ne progressiiviset etujouset ja samalla vaihtaisi kaikki stefat, tiivisteet ja nesteet.

    VastaaPoista