maanantai 15. tammikuuta 2018

Vuoden 2018 Projekti-Wingi talvihuollot

Projektiwingin huoltaminen ja kunnostus alkoi sillä että otettiin huonokuntoiset osat pois. Riisuttiin kate sekä laukut kokonaan pois. 


Sen jälkeen päästiin pesuhommiin. Pyörä mahdollisimman puhtaaksi, jotta sen huoltaminen on mielekästä talven aikana tallissa. Likaista pyörää on ikävä käsitellä.Pesun jälkeen käytin moottorin vielä kunnolla kuumaksi, jotta kaikki kosteus haihtuu pois kaikkialta. Samalla tuli testattua, että mottorin lämpömittari toimii, sekä termostaatti ja flekti. Kun moottori oli saavuttanut riittävän lämpötilan, niin flekti pyörähti kuten kuuluukin.

Näin viimeinenkin sähkötoiminto tuli todettua ehjäksi.

Edellinen omistaja kertoi vaihtaneensa uudet jakohihnat viime talvena. Jotenkin halusin varmistaa asian ja toden totta hihnat olivat kuin uudet. Edes tekstit eivät olleet vielä juurikaan kuluneet kiristinrullien vuoksi.


Hihnat olivat tutut laadukkaat Gatesin T274 hihnat, jotka vastaavat alkuperäishihnoja.


Ilmanputsarikotelon kannesta löytyi Gates hihnapaketin mukana tuleva tarra, johon oli raapustettu: päivämäärä 12.11.2016
Kilometrit 93 667 km
sekä nimikirjoitus, joka täsmäsi ostokauppakirjan myyjän nimeen.
Totta hän oli siis puhunut, että oli hihnat vaihtanut. Kiristimetkin olivat oikealla kireydellä.

Nyt kilometrejä mittarissa on 95 454 km, eli hihnoilla on ajettu vasta vaivaiset 1787 kilometriä.


Edellinen omistaja kertoi myös puhdistaneensa starttimoottorin, vaihtaneensa vesipumpun metallisiipiseen uudempaan malliin ja toki samalla moottorin etupään tiivisteet ja o-renkaat on tullut vaihdettu.


Koska kate ja sivulaukut lähtivät pois, niin tilalle tuli tavalliset vilkut.
Laitoin kromatut vilkut, jotka ovat kunnon laadukasta metallista tavaraa, eikä mitään kiinan muovia.Etupäähän tuli uusi kromattu umpio, kromatut lampun korvakkeet sekä samanlaiset kromatut vilkut.

Sähköjä päätin käydä läpi ja puhdistin contact cleanerilla jokaisen kontaktin ja liitoksen minkä löysin pyörästä ja sen jälkeen ruiskasin vielä hapettumisenestoainetta joka liitokseen.


Akku oli mennyt pilalle ja tilalle tuli ihka uusi akku.


Jarrukahvan mikrokytkin ei tuntunut ottavan kontaktia ja jarruvalo syttyi satunnaisesti vain välillä. Vaihdoin tilalle uuden mikrokytkimen ja nyt jarruvalo pelaa joka kerta.


Iskunvaimentimien öljyt saivat myös lähteä vaihtoon. Vanha öljy olikin jo aivan mustaa. Koska lie vaihdettu viimeksi. Ei ainakaan ihan hetkeen. Tilalle laitoin Motulin SAE 10W haarukkaöljyä.
Iskunvaimentimien stefalle ja pölysuojille en tehnyt mitään, kun ne eivät vuotaneet. Painetta iskareihin hieman yli 1 bar.Sitten oli vuorossa jarrujen läpikäynti. Kaikkiin etujarruihin ja takajarruihin tilasin uudet jarrupalat, jarrumännän stefat ja pölysuojat. Jarrukengät kävin puhdistaen läpi ja katsoin, että liukutapit on sopivassa rasvassa ja liukuvat hyvin.

Jarrumännät edestä irti ja jotain huoltoa on ajan kanssa tehty, kun toinen jarrumäntä oli erilainen kuin toinen. Liekö aika ruostuttanut joskus toisen koloille. Teräsvillan kanssa kävin pinnat hieroen, ettei mitään skröpöä jäänyt pintoihin.Uudet stefat ja pölysuojat paikoilleen ja jarrupääsylinterin kimppuun.Etujarrun jarrupääsylinterin säiliö oli puhdas. Jarrunesteetkin olivat puhtaat. Eli jarruista on pidetty huolta ennenkin. Myös kaikkien jarrujen jarrupalat olivat suht tuoreet ja vähän kuluneet. Vaihdoin ne nyt kuitenkin ihan uusiin, koska sellaiset tuli ostettua. Jarrupääsylinterin relief reijän kokeilin, että se ei ole tukossa. Jos se on tukossa, niin jarrut voivat mennä lukkoon ajossa.Takana on vain yksi jarrulevy ja siihen on saman kokoiset jarruosat. Vaihtoon vaan kaikki.

Taustalla näkyy uudet kullanväriset jarrupalat.


Jarrujen ilmaus ja jarrut tulivat kuntoon. Nyt ei laahannut yksikään jarru. Pyörää on kevyt siirrellä.

Polttoaineensuodatin on myös yksi, mikä jää usein vaihtamatta kaikilla. Tähän päätin sen vaihtaa. Nopea homma kuitenkin hoitaa. Sama juttu ilmansuodattimen kanssa. Helppo vaihtaa, mutta harva muistaa tai viitsii. Tähän tuli uusi ilmansuodatin. Se on kuitenkin tärkeä osa polttoaineen optimaalista palamista varten.


Syylärin krominen suoja sai myös chrome polishilla uuden ilmeen. Tuo upeata ylväyttä wingille, mitä wingissä saa ja ehkä vähän jopa pitääkin olla.Eipä tuossa kovasti enempää hommaa ole.
Moottoriöljyt vielä vaihtaa ja vähän ulkoista puunausta, niin wingi on valmis.

edit: tämä projekti loppui lyhyeen, kun pyörälle löytyi ostaja puolivahingossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti