lauantai 28. lokakuuta 2017

Projektipyörä talvelle 2017-2018. Ruskea GL1100 1981

Viimeiset 7 talvea olen tainnut rakentaa 1-2 moottoripyörää joka talvi. Joko itselle tai harrasteena huvikseen ja myyntiin. Nyt olin ajatellut, että tänä talvena en ota mitään projektia. Omassa mustassa GoldWingissä on kansiremontti tulossa ja ajattelin, että se on ihan riittävä homma. Sopiva parin illan juttu ja sen kummemmin en muuta projektia halunnut.

Ja miten taas kävikään. Vastaan tuli sopiva katettu interstate Wingi, joka kaipasi pikkuisen rakkautta ja läpikäyntiä. Wingi oli muutaman kuukauden seissyt käyttämättömänä autotallissa.  Akku oli tyhjentynyt katteen kellon vuoksi. Kokeeksi wingiin iskettiin krossipyörän pienempi akku ja kokeiltiin lupaako edes yrittää käyntiin.

Yllätys oli melkoinen, kun se hörähti pienellä napin kosketuksella heti käyntiin. Kävi nätisti, reagoi herkästi kaasuun, ei sivuääniä eikä myöskään minkäänlaisia vuotoja ollut pyörän alla.

Kun tekniikka ja sähköt tuli todettua toimivaksi ja hinta saatiin kohdalleen, kaupat tehtiin ja projekti tuupattiin peräkärryyn ja matka kotiin alkoi.

Mitä hyvää ja huonoa

Hyvää:
  • Moottori hyvässä kunnossa ja käynnistyy ekalla
  • Moottoriin vaihettu viime talvena uudet Gates nokkahihnat
  • Moottoriin vaihdettu myös uusi metallisiipinen vesipumppu ja motin etupään tiivisteet
  • Starttimoottori avattu ja puhdistettu pölyistä
  • Kardaaniakseli ja takakulmavaihde rasvattu ja hammastukset kunnossa
  • Renkaissa hyvin pintaa
  • Kaikki sähköt toimii
  • Etuiskarien stefat eivät vuoda

Huonoa:
  • Kaatumaraudat, etukate ja sivulaukku saaneet ruhjeita
  • Jarrut täytyy käydä läpi kunnolla, koska selvästi hieman jumitti

Hetken aikaa piti miettiä, että lähteäkö metsästämään tähän uutta etukatetta ja muita osia rakentaakseen katetun interstaten kuntoon. Vai irroitteleeko katteen, laukun ja kaatumaraudat pois ja rakentelee nakuversion.

Hölmäyksissäni unohdin etukatteen tuulilasin ja sitä pitelevän kromilistan vieläpä myyjän autotallin lattialle. Niiden postittaminen maksaa maltaita, joten siinäkään ei oikeastaan järkeä ole. Saati että lähtisi ajamaan satoja kilometrejä hakemaan niitä.

Tästä sitten päätös oli helppo tehdä. Lähden tästä rakentamaan nakua, eli standard mallin wingiä. Osa riisuttavista osista jää omaa wingiä ajatellen varaosiksi jemmaan ja osa lähtee myyntiin.

Hyvää varaosaa esim. museorekisteröintiä ajattelevalle.
Löytyy alkuperäiset Wingin volttimittari sekä kello.
Myös alkuperäiset Clarion kaiuttimet löytyvät.

Tässä pieni video hieman korkeilla tyhjäkäynnin kierroksilla


Kuvat suurenee klikkaamalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti