tiistai 20. kesäkuuta 2017

GL1100 öljynvaihto ensimmäisen RVS-ajon jälkeen ja nahkatakin vuorin korjaus

Wingiin laitoin keväällä RVS aineet moottoriöljyn sisään, koska moottorilla on kuitenkin ajettu jo 100 tkm. Motti on kuulemma edellisen omistajan toimesta noin 15-20tkm sitten hoonattu ja rengastettu jne. Mutta tiedä sitten tarkkaan mitä kaikkea on vaihdettu. Nokkia nyt tuskin ainakaan. 

RVS aine tekee tribokeraamisen pinnan ja ns. korjaa näitä kuluvia pintoja smoothimmaksi. 
Tästä aiheesta saatan kirjoitella myöhemmin lisää.


Joka tapauksessa, ohjeen mukaan ensimmäinen satsi laitetaan sisään ja 400km maltillisen ajon jälkeen tulisi vaihtaa öljyt. Puhdistavan vaikutuksen vuoksi ei ole suotavaa että likainen öljy enempää kiertäisi koneessa.


Siispä mittariin tultua noin 400 km lisää, oli öljynvaihdon aika. Ajattelin kokeilla kerrankin ihan moottoripyörille mainostettua öljyä. Ei liian hifiä, mutta kuitenkin märkäkytkimelle sopivaa tavaraa.
Motul 5000 semisynth 10W-40.

Vanhat öljyt oli noin 800 km ajetut ja näytti ihan mustalta. Uusi magneettinen pohjaproppu ei ollut sitonut itseensä yhtään metallia. Hyvä niin.


Samalla huomasin vahingossa, että joku edellisistä omistajista on korkannut öljypultin reijästä kierteet ja tehnyt siihen helikoil tyyppiset kierteet. Hyvä juttu, sillä nuo teräsjousesta tehdyt kierteet ovat tunnetusti paljon kestävämpiä, mitä valettuun pehmeään lohkoon tehdyt kierteet, jotka korkkaavat helposti. Ihan kiva näin, niin ei itse tarvitse tähän ryhtyä koskaan.


Uudet öljyt pääsi sisään ja kovaa ajoa taas :)

Ohimennen voin kertoa myös miten kivasti kävi vanhan nahkaisen Halvarssonin ajotakkini kanssa. Siitä oli revennyt vuori yläosasta oikein kunnolla. Harmittelin tätä pitkään. Vein takin yhdelle suutarille, joka katsoi sitä ja pyöritteli päätään, ettei hän oikein tiedä miten tämän korjaisi. Pettyneenä lähdin takaisin. 

Googletin mitä maksaa nahkatakin vuorin vaihto. Hinnat pyörii 150-200 euron luokassa. HUHHUH! Eihän takin arvokaan ole sitä. Petyin lisää.

No sitten hetki sitten näin vahingossa ilmoituksen netissä, että joku oman kylän vanha muori osaa neuloa mitä vaan. Ajattelin että kokeillaan, meni syteen tai saveen. 

Vein takin muorille ja seuraavana päivänä sain noutaa pois. Todella tyylikkäästi uudella kangaspalalla oli korvannut yläosan kankaan ja neulonut sen nahan läpi niskan tikkausten viereen. Hinta oli niin halpa, etten kehdannut sitä tähän edes kirjoittaa, mutta puhuttiin kympeistä. Vuorissa oli ommeltu taskukin oikein selkäpanssaria varten.Tässä korvattu mustalla kankaalla. Ainoa miinus että nahkainen Halvarssons logo oli neulottu väärinpäin, mutta eihän sitä edes itse meinannut tajuta, kun siinä on iso H-logo ja pienellä lukee Halvarssons. Ja kuka sitä tuolla edes katselee. Loistavaa työtä kaikenkaikkiaan :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti