sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Maalailua ja takavilkkujen ideointia

Poistin ruosteen rungon näkyvistä osista ja maalia pintaan. Tulee nättiä jälkeä sopivalla maalilla.


Takaswingi näissä cx:sissä on usein puhki ruostuva osa, mitä olen maailmalta asiaa lueskellut. Tässä ei ollut swingi ruosteen raiskaama. Pientä pintaruostetta, joka lähti pois teräsharjalla, hiekkapaperilla ja sen semmoisella. Uutta maalia pintaan ja tuli hieno kiiltävä maalipinta.


Myös kardaanin perämurikasta lähti kaikki pintaruoste pois.


Kun maali on kuivunut, saa laittaa uudet iskunvaimentimet vanhojen vuotavien tilalle. Täysin kromisten sijaan ostin musta-kromiset. Sopii pyörän mustaan värimaailmaan.


Takavilkut ovat olleet pieni dilemma, että miten ne asettelisi ja miten kiinnittäisi.
Sitten välähti, kun näin pari kulmarautaa ja alumiinilattarautaa hyllyssäni. Tuohon takavaloon kiinni kilven molemmin puolin.
Nämä takavilkut syövät ns. dual filament polttimon ja johdotukset on tehty niin, kuin uusissa harrikoissa. Eli mahdollistaa saman polttimon avulla jarruvalon sekä vilkutuksen. Mutta koska suomen lainsäädäntö vaatii että vilkku täytyy olla keltainen tai oranssi sävyltään ja jarruvalo taasen punainen, niin tämän vuoksi en voi kyseistä ominaisuutta käyttää ja kytken polttimon molemmat langat vilkuksi. Jos toinen lanka kärvähtää, niin polttimo vilkkuu silti vielä, mutta himmeämpänä. Ellen sitten laita jopa led-polttimot sisään.

Nyt vielä kun saisi sen satulan alapuolelle tulevan lattaraudan hitsautettua jossain, niin sen jälkeen alkaa näyttämään siltä että prätkä saadaan kohta nippuun ja on valmis kesää varten.

2 kommenttia:

  1. Moro ! Ite oon kovasti kiinnostunut ceeäxistä ja haluisin kysyy mistä oot ostellu moottorin varaosia esim mäntää yms. Harvoinhan näihin mäntiä vaihdetaan mutta olisi tiedossa prokkis johon se olisi ajallinen asia. Siksi kysyn!

    VastaaPoista
  2. En ole mäntiä vielä kertaakaan joutunut ostamaan. Mutta hyviä liikkeitä cx:n osille on davidsilverspares.co.uk sekä cmsnl.com. Myös ihan ebay.com ja ebay.de on hyviä.

    VastaaPoista