maanantai 30. heinäkuuta 2018

Lomat loppu, ajot ajettu. Kertaus Viron teistä.

Pieni muistelo tähän vielä Virosta prätkällä.
Nähtävää varmasti riittää useaksi päiväksi. Me näimme vain pienen osan. Mikäli nähtävyydet kiinnostaa, niin helposti ainakin viikoksi riittää katseltavaa. Minulle riittää kauniit maisemat ja luonto, jonka Viro tarjoaa.

Mielenpainuvia asioita:

  • Ruoka on hyvää ja edullista
  • Polttoaine on jo melkein suomen hinnoissa. Diesel taisi ollakin jo.
  • Löytyy paljon Nesteen huoltoasemia, joista saa myös 98 bensaa.
  • On myös satunnaisia huoltoasemia, joissa täytyy käydä ensin sisällä kertomassa kassalle paljollako ostaa. Sen jälkeen vasta pumppu on auki. Jos tankkiin ei mahdu kaikki millä summalla ostit, niin se on voi voi. Ne voi tarjota vaikka kaverin tankkiin. Mutta lähtökohtaisesti huoltoasemia on niin tiheästi, että pienenkin pyörän tankilla pärjää huoletta, vaikkei tankkaisi ihan joka huoltoasemalla mitä vastaan tulee.
  • Ja viimeisimpänä sanonta "Virolainen ei aja suomalaisen perässä" tuli selväksi. Oli matkavauhti sitten ylinopeutta tai alinopeutta, niin ohi suomalaisesta motoristista on päästävä. Vaikka Virolainen auto olisi täysperävaunullinen rekka-auto. Usein päästettiinkin ihan suosilla takaa isot autot ohi pysähtymällä vaikka bussipysäkille. Minimoitiin riskit.
  • Jos pelkäät ettet pärjää kielen kanssa niin huolet romukoppaan. Täysin suomenkielellä pärjäten saat varattua hotellit yöksi, sekä ostettua kaikki ruuat. No problems.

Kannattaa rohkeasti lähteä matkaan. Tähän loppuun vielä kartta, missä kaikkialla on tullut itse ajettua Virossa moottoripyörällä. Narvan suunta puuttuu, mutta sinne vie niin suora tylsä pitkä ja huonokuntoinen tie, ettei sinne viitsi edes suunnata. Myöskään itse kaupunki ei herätä intohimoja. Joten omalta osaltani Viro taitaa olla nähty. Alin kohta suora tie on Latvian puolta ja eipä sinnekään houkuta lähteä, kun tiet ovat aivan katastrofaalisen huonossa kunnossa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti