tiistai 30. heinäkuuta 2013

Kesälomaa ja hiljaiseloa ja ehkä tulossa projektipyörä talveksi

Tässä on viimeinen kuukausi ollut blogi mykkänä. Ei päivityksiä, vaan pelkkää kesälomaa. Lomalla tuli tehtyä vaikka mitä... paitsi moottoripyöräilyä. Taisin ehtiä oikein 3 kertaa ajamaan moottoripyörällä koko loman aikana. Ensimmäinen ajo oli 60km ja viimeinen oli 260km. Viimeisellä ajolla päätti sitten mittarinpyörittäjä hajota eturenkaan keskeltä ja nopeus näyttää nollaa ja kilometrit ei rullaa. Ikävämpi homma kun ei tiedä yhtään paljonko bensaa on tankissa, kun trippimittari on toimittanut aina bensamittarin virkaa.

Mutta jotain pientä sitä voisi kirjoitella.

Ajelun sijaan tuli tehtyä melkein 20m2 katettua terassia pihalle. Siirrettyä pesukone huoneesta toiseen ja samalla uudet tulovesiputket ja poistoviemäröinnit seinän läpi sitä varten. Aikaisempi viemäröinti olikin edellisen asukin tekemä ja vakuutusyhtiö ei sitä olisi hyväksynyt. Joten nyt on korjattu tilanne ja kaikki kuten pitää. Mielenrauhaa itsellekin kun tietää miten homma on ja putket kulkee näkyvissä. Ei seinien sisäisiä liitoksia tms.

Lisäksi tuli leikattua koko tontin ympäriltä pensasaitaa. Meni 3 päivää ja tuli 4-5 peräkärryllistä risuja kaatikselle. Orapihlaja-aidan piikit on kyllä ihania. Edellinen oli päästänyt aidan paikoitellen yli 3m korkeuteen. leikkaaminen mahdotonta. Joten kylmästi kaupasta järeä leikkuri ja paikoitellen lähti yli metri aitaa. Paksuimmat varret taisivat olla 2cm paksuisia mitkä meni poikki. Jatkossa ehkä leikkaaminen on 90 kertaa helpompaa, kun saa vaan leikkailla niitä tuoreita pehmeitä versoja.

Sitten tuli reissattua autolla ristiin rastiin joka puolella.

CX500 custom löysi tosiaan uuden omistajan. Omistaja lienee ollut tyytyväinen, koska ei ole jälkikäteen mitään kuulunut. No harvemmin yksityisten välisissä kaupoissa kuuluukaan, koska takuita ei ole. Vaan kyllä se tiptop kuntoon tulikin se custom. Tässä vielä muistin virkistämiseksi kuva juuri ennen kauppojen tekemistä. Viimeinen kerta kun custom oli minun pihassani. Oli se kyllä hieno. Aika ylpeä olen mihin kuntoon sen sain.


Oranssi standardi taasen pikkuisen valuttaa ajossa öljyä moottorin oikealle kyljelle. Ihan pikkusen vaan. Ei tipottain, mutta tuolta jakoketjun kiristän o-renkaan kohdilta luultavasti. Ajatus on talvella avata moottori ja ehkä siinä sitten samalla tuo kuntoon.

Pikkuisen öljykerrosta tekee moottorin kylkeen.

Oranssissa on ostettaesta asti ollut eripari vanteet. Vihdoin löytyi edullisesti setti saksan ebaysta. Hyväkuntoinen etuvanne, työntötangot, venttiilinosturit ja tappetit sekä varalle takaiskarit yhteishintaan olikohan se 40-50e :) Oli pakko ostaa, kun sattui niin hyvin kohdalle. Tuo pitäisi vaihtaa alle niin saa pyörästä tasapainoisemman näköisen. Itseä häiritsee kovin kun eripari vanteet. Ei ole kauaa :)Tuossa hellepäivillä Ben ja Viivi olivat lähteneet tuoreeltaan hankitulla BMW K75 alias "Wagner" pyörällään ajelulle ja poikkesivat käymään. Samalla tehtiin siinä pieni lenkki Pirkanmaan maaseudulla. Yllättävän iso pyörä CX500 rinnalla. Aina kuvitellut että CX500 on iso pyörä. Mutta K75 oli astetta isompi.

Sen viimeisen lomapäivän kunniaksi heitetty 260km lenkki piti tehdä sopivalla varustuksella. Sivulaukut kiinni. Customin mukana tuli aikoinaan Heldin kankaiset sivulaukut. Jotain muovia ja vedenpitäviltä vaikuttivat. Helppo laittaa kiinni hetkessä. Ei laukkurautoja vaan satulan yli vaan ja koukuilla ja naruilla kiristetään sopiviin paikkoihin pyörässä. Aika siistit, tilavat ja kätevät käyttää, kun harvoin laukkuja tarvitsen enkä haluaisi laukkurautoja. Älkää kysykö mistä tällaisen laukun saa ostaa. En tiedä. En tiedä miten vanhakaan tämä on. Sen tiedän, että en luovu tästä laukusta ikinä :)
Siinä viimeisellä ajoreissulla sitten hajosi oikeanpuoleinen takavilkun polttimo. Vaihdoin joka vilkku-umpioon led-polttimot. Eipä tarvitse vaihdella enää polttimoita ja näkyvyys kirkkaampi.

Samalla reissulla hajosi myös eturenkaan mittarinpyörittäjä. Ensin ajattelin että vaijeri katkesi kun nopeusmittari viipotti 5-10mm eestaas vauhdista miten sattui. Lopulta se hyytyi kokonaan. Mutta vaijeri oli ehjä ja porakoneella testaten se pyöritti mittaria ihan oikein. Pikku pihdeillä koitin liikuttaa renkaan keskellä olevaa pyörittäjän uloketta, joka vaijeria pyörittää, niin sehän pyöri siellä ihan paikallaan miten sattuu. Ei mitään kosketusta mihinkään. Lienee vedellyt viimeisiään ja kuluttanut hammastukset hajalle pyörittäjästä.
Eli sellainen pitää löytää ebaysta piakkoin.

Loppu bonuksena. Sovin juuri puhelimessa alustavasti varatun kaupan eräästä CX500 standard runkoisesta, joka on ollut vuoden seisonnassa. Mikäli tästä kaupat tosiaan tulee, niin tiedetään mitä ensitalvena taas tehdään. Viime talvena tehtiin museo cx500 custom. Tehdäänkö tänä talvena museo cx500 standard, rottapyörä, cafe racer vai ihan vaan kunnostettu perus standardi. Täytyy sitä miettiä paremmin kun pyörä saadaan omaan pihaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti